Luistervoorbeeld

De zonen van Bruce Lee

Auteur Alex Boogers
Voorlezer Louis van Beek
Speelduur 10u 30m 30s
€ 12,99

Beschrijving

In De zonen van Bruce Lee reist Alex Boogers met zijn zeventienjarige zoon langs de Westkust van de Verenigde Staten, op zoek naar sporen van Bruce Lee. Het tweetal treft er ontroerende kruimels aan van de straatvechter die een wereldberoemd vechtkunstenaar werd; de vechtkunstenaar die een entertainer werd; de acteur die een compleet nieuw actiegenre schiep, de kungfu-God die wereldwijd miljoenen fans en bewonderaars kreeg, omdat ze wilden leren vechten en leven zoals hij.

Alex Boogers: 'Zonder dat ik het zelf wist heb ik Bruce Lee in mijn jeugd geadopteerd als geestelijk vader, als iemand die mij de weg zou wijzen. Ik wist dat hij er altijd zou zijn, ook als er een stevige mist neerdaalde en ik soms niet meer wist waar ik naartoe moest. Hij zou er zijn. Hij wel.'
Als opgroeiende puber in een onveilige omgeving klampte Boogers zich vast aan de inzichten van Lee. Inzichten die hij nu op zijn beurt doorgeeft, in een indrukwekkend lange brief aan zijn zoon.

Details

ImprintInside
UitgeverOveramstel Uitgevers
Publicatiedatum 20 april 2020
ISBN 9789048851362
Taal Nederlands
Speelduur 10u 30m 30s
Bestandsgrootte 866 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Alex Boogers
Alex Boogers

Alex Boogers (1970) woont en werkt in Vlaardingen. Hij debuteerde in 1999 onder het pseudoniem M.L. Lee met Het boek Estee. Zijn uitgever wist voor publicatie niet wie achter het pseudoniem schuilging. Gevraagd naar biografische informatie schreef M.L. Lee: ‘In Azië leven nog steeds grootse kunstenaars die niemand van naam kent, omdat ze hun werk niet signeren en zichzelf er niet voor op de borst slaan.’

Zijn tweede roman publiceerde Alex Boogers in 2002 op verzoek van zijn uitgever onder eigen naam. Het waanzinnige van sneeuw speelt zich af in de wereld van de vechtkunst.

In 2006 verscheen zijn even spottende als liefdevolle roman Lijn 56, waarin een buschauffeur zichzelf door het hoofd dreigt te schieten.

In 2007 verscheen de sterk autobiografische vertelling Het sterkste meisje van de wereld, of de autobiografie van een mislukt schrijver, over hoe zijn jonge thaiboksleerlinge Soumia zich naar de wereldtitel vecht.

In 2010 verscheen de roman De tijger en de kolibrie, die in december werd genomineerd voor de BNG Nieuwe Literatuurprijs.

Aansluitend verscheen in Rotterdam het korte verhaal Ziel, een cadeauboekje ter gelegenheid van de week van het Rotterdamse boek.

In december 2012 verscheen Alle dingen zijn schitterend waarover Vrij Nederland eenvoudigweg schreef: ‘Het is zijn beste!’ De roman werd genomineerd voor het Beste boek van Rotterdam.

In november 2013 verschijnt de novelle Wanneer de mieren schreeuwen, die Boogers voor verschijning gratis aanbiedt als e-book op zijn website. De novelle is gebaseerd op de zinloze dood van Sedar Soares. Een verhaal dat volgens Boogers niet mag worden vergeten. De gratis verspreiding past bij die overtuiging.

Boogers publiceerde korte verhalen, interviews en artikelen in Vrij Nederland, Esquire, Playboy en Nieuwe Revu.

Toon aanbod