Luistervoorbeeld

Het onkind

De jeugd van een schrijver
Auteur Bodo Kirchhoff
Voorlezer Jan Donkers
Speelduur 15u 29m 47s
€ 12,99

Beschrijving

Wie is er aan het woord wanneer iemand over vroeger vertelt? Dat vraagt een schrijver zich af in een hotel in Italië waar zijn ouders tientallen jaren geleden voor het laatst samen gelukkig waren. Hij logeert er in dezelfde kamer waar zij verbleven en schrijft daar over zijn jeugd. Hij gebruikt de vorm en de vrijheden van de roman om zijn levensverhaal te vertellen met de distantie van een buitenstaander, die niet klaagt, niet oordeelt, maar zo diep mogelijk doordringt tot de bepalende gebeurtenissen in zijn leven, waartoe ook de scheiding van zijn ouders hoort.

In Het onkind verkent Kirchhoff zijn persoonlijke afgrond. Hij vertelt over de erotiek in zijn kinderjaren, zijn fascinatie voor taal, het verband dat hij van jongs af legt tussen erotiek en letters, woorden, teksten, en hoe hij zo uiteindelijk de weg vindt naar de literatuur.

Details

ImprintLebowski Publishers
UitgeverOveramstel Uitgevers
Publicatiedatum 19 september 2019
ISBN 9789048851553
Taal Nederlands
Speelduur 15u 29m 47s
Bestandsgrootte 851 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Bodo Kirchhoff
Bodo Kirchhoff

Bodo Kirchhoff (Hamburg, 1948) studeerde pedagogiek in Frankfurt en begon daarna te schrijven: theaterstukken, essays, reportages, korte verhalen en romans. Zijn werk werd al met meerdere prijzen bekroond. Voor Wedervaring ontving hij de Deutscher Buchpreis. Hij woont in Frankfurt am Main.

Toon aanbod