Luistervoorbeeld

Land van dadels en prinsen

Auteur Frank Nellen
Voorlezer Hylke van Sprundel
Speelduur 6u 7m 43s
€ 12,99

Beschrijving

Na een ruzie met zijn vader besluit de vijftienjarige Simon de zomer door te brengen bij zijn oom, die in een Parijse banlieue woont. Daar ontmoet hij Youssef, een Algerijnse jongen met een hang naar avontuur. De twee zijn al snel onafscheidelijk. Samen klimmen ze op de gebouwen en zwerven ze over de daken van de stad, steeds hoger, op zoek naar het gevoel vrij te zijn. Wanneer Simon door een ongelukkig toeval Youssefs grootste geheim leert kennen, komt hun vriendschap onder druk te staan. De jongens drijven langzaam uit elkaar, met fatale gevolgen voor henzelf én voor vele anderen.

Land van dadels en prinsen is een verhaal over vriendschap en verraad, over terrorisme, over de tijd waarin we leven en over de ongemakkelijke verhouding die mensen met een migratieachtergond hebben met het land waarin ze wonen.

Details

ImprintHollands Diep
UitgeverOveramstel Uitgevers
Publicatiedatum 27 september 2019
ISBN 9789048851645
Taal Nederlands
Speelduur 6u 7m 43s
Bestandsgrootte 505 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Frank Nellen

Frank Nellen is jurist en wetenschapper. In 2017 promoveerde hij aan de Universiteit van Maastricht waar hij sindsdien ook doceert. Daarnaast houdt hij zich bezig met cabaret en het schrijven van proza. Land van dadels en prinsen is zijn debuutroman.

Toon aanbod