De school voor goede moeders
De school voor goede moeders

De school voor goede moeders

Huiveringwekkende debuutroman over een heropvoedingsprogramma voor jonge moeders

Auteur

Jessamine Chan

Spreker

Willemijn de Vries

Vertaler

Anneke Bok

Speelduur

12 uur 18 min

€ 12,99

Beschrijving

In dit beklemmende explosieve debuut zorgt één inschattingsfout van een moeder ervoor dat zij het heropvoedingsprogramma van de overheid moet volgen om het ouderlijk gezag over haar dochter te behouden.
Frida Liu heeft het moeilijk. Haar werk voldoet niet aan de verwachtingen van haar Chinese ouders, die zich als immigrant veel opofferingen hebben getroost. Ze weet Gust, haar man, niet over te halen om zijn jonge, door wellness geobsedeerde vriendin aan de kant te zetten. Alleen door haar dochter, Harriet, past Frida binnen de verwachtingen van het perfecte plaatje. Het mag dan niet veel zijn, maar Harriet is meer dan genoeg.
Totdat Frida een erg slechte dag heeft.
De staat houdt moeders in de gaten. Moeders die met hun telefoon bezig zijn, die niet voorkomen dat hun kind gewond raakt in de speeltuin, of die hun kind alleen naar huis laten lopen. Eén foute beslissing en een groep staatsambtenaren beslist of een moeder kandidaat is voor een Big Brother-achtige instelling die bepaalt of de toewijding van een moeder genoeg is om een goede moeder te zijn.
Frida moet laten zien dat ze kan leren een goede moeder te zijn zodat Harriet haar niet definitief wordt afgenomen.
De school voor goede moeders is een grensverleggende, meeslepende ideeënroman over hoe gevaarlijk de geldende normen rondom 'perfect' ouderschap zijn, de agressie van de staat jegens vrouwen en van vrouwen onder elkaar, over het systeem dat gezinnen uit elkaar drijft en over onbegrensde liefde. Frida is een vrouw van alle tijden en staat model voor alle moeders. Chan heeft een moderne literaire klassieker geschreven waarin ze met zwarte humor het verdriet en de vreugde van de hechte ban tussen moeder en kind verkent.

Details

Imprint

Hollands Diep

Uitgever

Overamstel Uitgevers

Publicatiedatum

22 februari 2022

ISBN

9789048856718

Taal

Nederlands

Speelduur

12 uur 18 min

Bestandsgrootte

1014 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Jessamine Chan schreef eerder verhalen voor Tin House en Epoch. Ze heeft een mfa behaald aan de kunstacademie van Columbia University en een ba aan Brown University, en heeft als redacteur gewerkt bij Publishers Weekly. Ze woont in Philadelphia met haar man en dochter. De school voor goede moeders is haar eerste roman.

Meer spreker Willemijn de Vries Bekijk alles

Het einde van een tijdperk
€ 14,99
Als de tijd daar is

Als de tijd daar is

Jeffrey Archer

€ 14,99
Een gewaarschuwd mens

Een gewaarschuwd mens

Jeffrey Archer

€ 14,99
Een lucht vol Franse dromen

Een lucht vol Franse dromen

Michelle Visser

€ 14,99