Heks
Heks

Heks

een magische reis door de westerse spiritualiteit

Luisterboek van Susan Smits magische reis door de westerse spiritualiteit

Auteur

Susan Smit

Spreker

Wynn Heliczer

Speelduur

7 uur 16 min

€ 12,99

Beschrijving

Toen Susan Smit haar debuut Heks uitbracht, werd hekserij nog gezien als hype. Nu, twintig jaar later, duurt de belangstelling voor de oude Europese natuurreligie voort en zijn magie, het vrouwelijke goddelijke en de kracht van de natuur populairder dan ooit. Susan Smit is van 'nationale troetelheks' uitgegroeid tot succesvol schrijfster van romans en non-fictie, columniste en veelgevraagd spreekster die met een kritische blik en de nodige zelfspot haar licht op spirituele zaken schijnt. Smit schreef voor de jubileumeditie van haar bestseller een nieuw voorwoord. Hierin bespreekt ze de verwantschap van de principes van magie met die van The Secret, beantwoordt ze vragen die haar vaak gesteld worden en overdenkt ze haar eigen ontwikkeling als heks.

In Heks beschrijft ze haar persoonlijke zoektocht naar hekserij, die van kritische journalist naar ingewijde heks leidt. Met twijfels en vooroordelen, voorzichtige ontdekkingen en inzichten neemt ze de lezer bij de hand om uit te vinden wat de Oude Religie nu werkelijk inhoudt. Ze doet onderzoek, reist naar Amerika om bekende heksen als Laurie Cabot en Phyllis Curott te ontmoeten, viert heksenfeesten en leert werken met magie, kruiden en mineralen. Na een jaar en een dag is Smit ervan overtuigd dat ze in wezen altijd een heks is geweest en laat ze zich inwijden.

Details

Imprint

Lebowski

Uitgever

Overamstel Uitgevers

Publicatiedatum

27 september 2021

ISBN

9789048863006

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 16 min

Bestandsgrootte

600 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Susan Smit (1974) is schrijfster en columniste van Happinez. Ze debuteerde in 2001 met Heks en heeft inmiddels vele boeken op haar naam staan, zoals de bestsellers Gisèle, Tropenbruid en De wijsheid van de heks. Met haar roman De heks van Limbricht werd ze genomineerd voor de NS Publieksprijs. Dit voorjaar publiceerde ze Alles wat beweegt, een historische roman over Isadora Duncan.

Meer auteur Susan Smit Bekijk alles

Alles wat beweegt
5.0

Alles wat beweegt

Susan Smit

€ 12,99
De wijsheid van de heks
€ 12,99
Vlaams De heks van Limbricht
€ 12,99
De heks van Limbricht
€ 12,99

Meer spreker Wynn Heliczer Bekijk alles

Huis van vuur & schaduw

Huis van vuur & schaduw

Sarah J. Maas

€ 19,99
Zin

Zin

Jackie van Laren

€ 14,99
Waarom kan ik niet gewoon gelukkig zijn?
€ 12,95
Moordgids voor lieve meisjes
€ 11,99