De showman
De showman

De showman

De invasie die de wereld schokte en van Volodymyr Zelenski een leider maakte

Het ultieme insiderverslag van de oorlog in Oekraïne

Auteur

Simon Shuster

Spreker

Ludo van der Winkel

Vertalers

Rob de Ridder, Janet Limonard

Speelduur

15 uur 1 min

€ 12,99

Beschrijving

Simon Shuster, correspondent van Time, legt het leven en leiderschap in oorlogstijd vast van Volodymyr Zelensky, van de kleedkamers van zijn cabaretprogramma's in Oekraïne tot de modderige loopgraven van zijn oorlog met Rusland. De Showman is gebaseerd op vier jaar verslaggeving, uitvoerige reizen met president Zelensky naar het front en tientallen interviews met hem, zijn vrouw, zijn vrienden en zijn vijanden, zijn adviseurs, ministers en hoge militairen. Dit boek vertelt het intieme en verbazingwekkende verhaal over de ontwikkeling van de president, van comedyacteur tot symbool van veerkracht, en onthult hoe hij de democratieën van de wereld zover kreeg dat ze zijn kant kozen.

Shuster doet gedetailleerd verslag van Zelensky's leven gedurende de eerste weken van de invasie en van hoe zijn vrouw met de kinderen in veiligheid werd gebracht. Als later de Russen zich terugtrekken uit de omgeving van Kyiv zien we Zelensky en zijn team uit de bunker komen en Oekraïne naar een reeks cruciale overwinningen voeren. Het resultaat is een meeslepend verhaal van heel dichtbij over de invasie zoals die werd ervaren door het voornaamste doelwit en onwaarschijnlijke held.

De Showman is een ooggetuigenverslag dat ons een essentieel perspectief biedt op de oorlog die bepalend is voor onze tijd. Als een studie van leiderschap en vastberadenheid is de aantrekkingskracht tijdloos en universeel.
In de eerste hoofdstukken wordt gedetailleerd verslag gedaan van Zelensky's leven in een atoombunker gedurende de eerste weken van de invasie en van hoe zijn vrouw met de kinderen in veiligheid werd gebracht. Als later de Russen zich terugtrekken uit de omgeving van Kyiv zien we Zelensky en zijn team uit de bunker komen en Oekraïne naar een reeks cruciale overwinningen voeren. Het resultaat is een meeslepend verhaal van heel dichtbij over de invasie zoals die werd ervaren door het voornaamste doelwit en onwaarschijnlijke held.

De Showman is een ooggetuigenverslag dat ons een essentieel perspectief biedt op de oorlog die bepalend is voor onze tijd. Als een studie van leiderschap en vastberadenheid is de aantrekkingskracht tijdloos en universeel.

Details

Imprint

Hollands Diep

Uitgever

Overamstel Uitgevers

Publicatiedatum

24 januari 2024

ISBN

9789048868124

Taal

Nederlands

Speelduur

15 uur 1 min

Bestandsgrootte

1238 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Simon Shuster is al 17 jaar verslaggever in Oekraïne en Rusland, de meeste tijd als vaste schrijver voor Time Magazine. Hij bericht over de oorlog sinds 2014, toen hij de eerste buitenlandse journalist was die op de Krim arriveerde nadat Russische soldaten het schiereiland hadden bezet. In 2019 ontmoette en interviewde hij president Volodymyr Zelensky voor een profiel van zijn presidentscampagne en bleef daarna volgen hoe hij het land bestuurde, om te beginnen door in april 2021 met de president mee te reizen naar het front, toen de Russen hun troepen aan de grens samentrokken. Toen een jaar later de invasie begon, was Simon maandenlang embedded bij het team van de president en had hij ongeëvenaard toegang tot hun regeringscomplex in Kyiv, waar hij zijn eerste boek schreef, De Showman.

Meer spreker Ludo van der Winkel Bekijk alles

Een gegeven dag

Een gegeven dag

Robert van Gulik, Arthur Japin

€ 9,99
Koningsspel

Koningsspel

Linda Dielemans

€ 15,99
De woonbootbende: Verboden aan te leggen
€ 11,99
De woonbootbende

De woonbootbende

Barbara Scholten

€ 11,99