Zo niet, dan toch
Zo niet, dan toch

Zo niet, dan toch

De comeback van Dennis Warmerdam, van kankerpatiënt tot Oranje

In Zo niet, dan toch deelt Dennis waarom hij tegenwoordig liever kwetsbaar is dan onaantastbaar.

Auteur

Joost Bakker

Spreker

Oscar Siegelaar

Speelduur

6 uur 55 min

€ 12,99

Beschrijving

Tophockeyer Dennis Warmerdam leidt op het oog een zorgeloos bestaan. Totdat blijkt dat de pijn waar hij al jaren mee rondloopt wordt veroorzaakt door een zeldzame vorm van kanker. Amputatie van zijn arm lijkt de enige uitweg, zeker als blijkt dat de chemotherapie niet aanslaat.

Een onwaarschijnlijke medische ingreep bespaart zijn arm en anderhalf jaar nadat hij noodgedwongen afscheid nam als hockeyer speelt Dennis opnieuw in de Hoofdklasse.

Hij voelt zich onoverwinnelijk en wil alles eruit halen wat erin zit. Het lijkt te lukken: Dennis debuteert op zijn 27e alsnog in het Nederlands Elftal en dwingt een transfer af naar recordkampioen HC Bloemendaal. De Olympische Spelen van Parijs moeten zijn jongensboek compleet maken, maar in de zomer van 2023 besluit hij abrupt te stoppen als international.

Wat doet een levensbedreigende ziekte met een jonge twintiger en zijn omgeving? Hoe moeilijk is het om heel goed te zijn, maar net niet goed genoeg? En hoe is het om van jezelf altijd maar de beste te moeten zijn - als topsporter én als patiënt?
Inspirerend en leerzaam voor iedereen die gek is van topsport, geconfronteerd wordt met een ernstige ziekte of gewoon houdt van een bijzonder verhaal. Of alle drie, zoals in zijn geval.

Details

Imprint

Inside

Uitgever

Overamstel Uitgevers

Publicatiedatum

30 april 2024

ISBN

9789048869220

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 55 min

Bestandsgrootte

569 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Joost Bakker (1989) werkt momenteel als eindredacteur bij RTL Nieuws. Voorheen werkte hij in diezelfde functie voor verschillende radio- en tv-programma's, waaronder de talkshow OP1. Zo niet, dan toch is het eerste boek dat hij schrijft en als het aan hem ligt niet zijn laatste.

Meer spreker Oscar Siegelaar Bekijk alles

Met Nietzsche aan de keukentafel
€ 14,99
Ga je erover schrijven?
5.0
€ 14,99
5 AM Club

5 AM Club

Robin Sharma

€ 15,00
Over een zombiefilm en gelukkige getallen
€ 11,99