Wat liefde kan doen
Wat liefde kan doen

Wat liefde kan doen

Hoe kan iets wat ooit zo vertrouwd en veilig was, je ineens gegijzeld houden?Een moedige roman over intieme terreur en het ontsnappen aan de ander.

Auteur

Lotte Kok

Spreker

Hymke de Vries

Speelduur

6 uur 47 min

€ 12,99

Beschrijving

Lotte Kok, een getalenteerde auteur die aan de weg timmert en een steady leven leidt, lijdt onder het gedrag van haar mentaal zieke partner. Pas na maanden begint ze te beseffen dat dit niet onschuldig is, dat hij zich niet bij vlagen zo gedraagt, maar dat het systematisch is. Als zij bij zijn hulpverleners aankaart dat het thuis echt niet goed gaat, en dat ze bang voor hem is, wordt daar niks mee gedaan.

Ze is verrast over hoe de maatschappij dénkt over huiselijk geweld, en hoe het werkelijk is. In Wat liefde kan doen onderzoekt Lotte Kok hoe partnergeweld een zelfstandige vrouw kan overkomen. Hoe het haar kon overkomen.

Met een scherp oog voor patronen, dynamieken en intieme verhoudingen laat ze zien hoe psychisch geweld een relatie binnensluipt en alles in zijn greep houdt.

Details

Imprint

Lebowski

Uitgever

Overamstel Uitgevers

Publicatiedatum

23 mei 2024

ISBN

9789048869480

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 47 min

Bestandsgrootte

559 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Lotte Kok (1996) is schrijver. Ze begon haar literaire carrière op het podium: als spokenwordartiest won ze in 2014 al de Kunstbende Taal. Daarna verschenen haar verhalen in verschillende tijdschriften. Ze debuteerde in 2018 op 22-jarige leeftijd met Skydancer dat werd genomineerd voor de ANV Debutantenprijs. Met Hine vestigde ze zich permanent als authentieke stem in de Nederlandse literatuur. Wat liefde kan doen is haar derde roman.

Meer auteur Lotte Kok Bekijk alles

Hine

Hine

Lotte Kok

€ 12,99

Meer spreker Hymke de Vries Bekijk alles

Een jaar in Hotel Gondola

Nicky Pellegrino

€ 14,99
Waar is mama?

Waar is mama?

Cathy Glass

€ 14,99
Het nieuwe land

Het nieuwe land

Eva Vriend

€ 13,99
De stille weduwe

De stille weduwe

Sara Blædel

€ 12,99