Komt een olifant bij de rechter
Komt een olifant bij de rechter

Komt een olifant bij de rechter

En andere dierenverhalen uit New York

Verken de stad die nooit slaapt door de ogen van zijn kleurrijkste inwoners: de dieren

Auteur

Karlijn van Houwelingen

Spreker

Karlijn van Houwelingen

Speelduur

8 uur 46 min

€ 12,99

Beschrijving

'Het sterkst aan de verhalen van New Yorker Van Houwelingen zijn haar stijl en journalistieke aanpak. Ze hanteert de pen soepeltjes en trakteert de lezer op feiten, anekdoten en gedegen archiefwerk. Dat maakt haar boek een genot om te lezen.' De Volkskrant

Een olifant met een eigen advocaat die strijdt voor haar vrijheid. Een hond met miljoenen volgers op TikTok. Buurtkatten met sterrenstatus en een prairiewolf in het hart van Manhattan. Het kan allemaal in New York, de iconische metropool die al talloze keren is geportretteerd, maar niet eerder vanuit het perspectief van zijn meest eigenzinnige inwoners: de dieren.

Tijdens haar jaren als journalist in de Verenigde Staten ontdekte Karlijn van Houwelingen in haar woonplaats een unieke en soms extreme relatie tussen mens en dier. Komt een olifant bij de rechter is een onvergetelijke verzameling dierenverhalen, die tevens nieuw licht werpt op rappe verstedelijking en de gevolgen daarvan.

Details

Imprint

Murrow

Uitgever

Overamstel Uitgevers

Publicatiedatum

27 september 2023

ISBN

9789048869671

Taal

Nederlands

Speelduur

8 uur 46 min

Bestandsgrootte

723 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Karlijn van Houwelingen (1988) is sinds 2015 correspondent in New York voor onder meer het Algemeen Dagblad en het VPRO-radioprogramma Bureau Buitenland. In 2020 verscheen van haar hand Dit is Amerika: over status, macht en sekse in Trumps macholand.