Luistervoorbeeld

De bakkersdochter

Auteur Sarah McCoy
Voorlezer Hymke de Vries
Speelduur 12u 50m 4s
€ 14,99

Beschrijving

Duitsland, 1945. De ergste oorlogsterreur is aan de jonge Elsie voorbijgegaan. Zij en haar familie worden beschermd door een hooggeplaatste nazi die met haar wil trouwen. Maar als er in de kerstnacht een ontsnapt Joods jongetje op de stoep staat, weet Elsie dat ze alles wat ze liefheeft in gevaar brengt als ze de deur van de bakkerswinkel voor hem opent.

El Paso, Texas, zestig jaar later. Journaliste Reba Adams werkt aan een kerstartikel voor het plaatselijke blad en interviewt Elsie, de oudere eigenaresse van een bakkerij aan de andere kant van de stad. Elsie geeft haar verhaal maar moeilijk prijs. Reba's vragen zijn een nare herinnering aan een donker verleden: haar leven in Duitsland tijdens de oorlogsjaren.

Als de levens van deze twee vrouwen steeds meer met elkaar verweven raken, worden ze gedwongen om de ongemakkelijke waarheid uit het verleden onder ogen te zien en de moed te vinden om te vergeven.

Details

ImprintBoekerij
UitgeverMeulenhoff Boekerij bv
Publicatiedatum 23 april 2014
ISBN 9789052861463
Taal Nederlands
Speelduur 12u 50m 4s
Bestandsgrootte 705 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Knap verweeft McCoy twee verhaallijnen, met als gemeenschappelijke factor mensen die als vuilnis worden beschouwd.' (Nederlands Dagblad)

'Probeer bij dit boek je ogen maar eens droog te houden.' (Soest nu)

'Wezenlijke interesse in de invloed van geschiedenis op mensen kenmerkt dit aangrijpende boek.' (NBD/Biblion)

Over de auteur
Photo Sarah McCoy
Sarah McCoy

Sarah McCoy (1980) bracht haar jeugd in Duitsland door en studeerde aan Virginia Tech en Old Dominion University. Haar debuut De bakkersdochter was internationaal zeer succesvol. In 2014 verscheen bij Boekerij haar tweede roman Het oude huis. Ze woont in El Paso, Texas.

Toon aanbod