Luistervoorbeeld

De bakkersdochter

Een beslissing genomen in 1945 brengt twee vrouwen zestig jaar later bij elkaar
Auteur Sarah McCoy
Spreker Hymke de Vries
Speelduur 12u 50m 36s
€ 14,99

Beschrijving

Een meeslepend verhaal over goed en kwaadin de Tweede Wereldoorlog – zet aan tot nadenken
Duitsland, 1945. De ergste oorlogsterreur is aan de jonge Elsie voorbijgegaan. Zij en haar familie worden beschermd door een hooggeplaatste nazi die met haar wil trouwen. Maar als er in de kerstnacht een ontsnapt Joods jongetje op de stoep staat, weet Elsie dat ze alles wat ze liefheeft in gevaar brengt als ze de deur van de bakkerswinkel voor hem opent.
El Paso, Texas, zestig jaar later. Journaliste Reba Adams werkt aan een kerstartikel voor het plaatselijke blad en interviewt Elsie, de oudere eigenaresse van een bakkerij aan de andere kant van de stad. Elsie geeft haar verhaal maar moeilijk prijs. Reba's vragen zijn een nare herinnering aan een donker verleden: haar leven in Duitsland tijdens de oorlogsjaren.
Als de levens van deze twee vrouwen steeds meer met elkaar verweven raken, worden ze gedwongen om de ongemakkelijke waarheid uit het verleden onder ogen te zien en de moed te vinden om te vergeven.
De pers over de boeken van Sarah McCoy
'Ze kan uitstekend schrijven. Een sympathieke roman die zeker velen zal boeien.' NBD Biblion
'Boeiend en emotioneel geladen. De boodschap in het hart van het verhaal is dat het leven dat we zouden willen niet altijd het leven is dat we krijgen.' Kirkus Reviews
'Probeer bij dit boek je ogen maar eens droog te houden.' Soest.nu

Details

ImprintBoekerij
UitgeverMeulenhoff Boekerij B.V.
Publicatiedatum 24 april 2019
ISBN 9789052861463
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 12u 50m 36s
Bestandsgrootte 1064 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Sarah McCoy

Sarah McCoy (1980) bracht haar jeugd in Duitsland door en studeerde aan Virginia Tech en Old Dominion University. Haar debuut De bakkersdochter was internationaal zeer succesvol. In 2014 verscheen bij Boekerij haar tweede roman Het oude huis. Ze woont in El Paso, Texas.

Toon aanbod