Luistervoorbeeld

De ketting

Slachtoffer. Overlever. Ontvoerder. Crimineel. Je wordt het allemaal.
Auteur Adrian McKinty
Voorlezer Lottie Hellingman
Speelduur 11u 48m 11s
€ 14,99

Beschrijving

Het is een ochtend als alle andere. Rachel Klein zet haar dochter af bij de bushalte en begint aan haar dag. Maar een telefoontje van een onbekend nummer verandert alles. De beller vertelt Rachel dat haar dochter vastgebonden en gekneveld op de achterbank van zijn auto ligt. Als ze haar ooit weer wil zien, moet ze losgeld betalen en een ander kind ontvoeren. Dit is geen gewone kidnapping: de beller is zelf een moeder wier zoon is ontvoerd en als Rachel niet doet wat haar wordt gezegd, zullen beide kinderen sterven.

Rachel maakt nu deel uit van de Ketting, een oneindig en ingenieus plan dat ouders verandert in criminelen - en iemand heel rijk maakt. De regels zijn eenvoudig, de morele keuzes onmogelijk: vind snel geld, zoek een eigen slachtoffer en bega een vreselijke daad waarvan je 24 uur geleden nog dacht dat je er nooit toe in staat zou zijn.

De genieën achter de Ketting weten dat ouders alles voor hun kinderen overhebben. Wat ze niet weten is dat zelfs de sterkste ketting maar zoveel druk kan verdragen... tot hij breekt.

Details

ImprintBoekerij
UitgeverMeulenhoff Boekerij bv
Publicatiedatum 28 augustus 2019
ISBN 9789052861678
Taal Nederlands
Speelduur 11u 48m 11s
Bestandsgrootte 648 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Ik word helemaal gek van McKinty. Hij is nu al een van de beste stilisten die er zijn en ik heb alleen nog zijn eerste boek gelezen! Een fantastische schrijver.' Frank McCourt

'McKinty is zó goed... Ik begin hem echt te haten.' Lee Child

Over de auteur
Photo Adrian McKinty
Adrian McKinty

Adrian McKinty (1968) is een Ierse misdaadromanschrijver en -criticus en een van de opkomende sterren in internationale misdaadfictie. Zijn werk won vele prijzen en zijn Sean Duffy-romans werden door meerdere kranten uitgeroepen tot de beste misdaadromans van het jaar. McKinty is geboren in Belfast en woont in New York.

Toon aanbod