De paarden van Hitler
De paarden van Hitler

De paarden van Hitler

Het waargebeurde verhaal van de kunstdetective die infiltreerde in de nazi-onderwereld

De paarden van Hitler is een ongelooflijk spannend, waargebeurd verhaal over geheime diensten, oud-kgb’ers, oud-nazi’s, neonazi’s, louche figuren, Oost-Duitse ex-politie en heel veel geld.

Auteur

Arthur Brand

Spreker

Jan Donkers

Speelduur

7 uur 6 min

€ 14,99

Beschrijving

Het waargebeurde verhaal van de detective die infiltreerde in de nazi-onderwereld

Tijdens een bezoek aan zijn oude leermeester krijgt kunstdetective Arthur Brand een foto te zien van de paarden van Hitler, twee metershoge beelden die Hitler ooit voor de Rijkskanselarij had laten plaatsen. Ze worden te koop aangeboden. Maar die beelden waren toch in de slag om Berlijn vernietigd? Dit moeten vervalsingen zijn.

Brand ontdekt dat de paarden geen vervalsingen zijn. Hij gaat als een ware detective op onderzoek uit en probeert te achterhalen waar de beelden de afgelopen zeventig jaar bleven, wie ze in handen had en wie ze nu voor veel geld op de zwarte markt wil verkopen. Uiteindelijk weet hij, samen met de Duitse politie, de beelden te confisqueren. Hij haalt er het wereldnieuws mee.

De paarden van Hitler is een ongelooflijk spannend, waargebeurd verhaal over geheime diensten, oud-kgb'ers, oud-nazi's, neonazi's, louche figuren, Oost-Duitse ex-politie en heel veel geld.

In de pers

Het klinkt als een verhaal van John le Carre.' Nieuwsuur

Vergeet de film The Monuments Men, waarin George Clooney kunst uit handen van de nazi's redt. De manier waarop twee immense bronzen paarden uit Hitlers kunstcollectie zijn teruggevonden, is beter filmmateriaal. Met Russische generaals en nakomelingen van nazi's' Het Nieuwsblad

Brand vertelt, met de nodige humor, zijn straffe verhalen.' NRC Next

Details

Imprint

Boekerij

Uitgever

Meulenhoff Boekerij B.V.

Publicatiedatum

7 augustus 2023

ISBN

9789052861807

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 6 min

Bestandsgrootte

587 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Arthur Brand specialiseerde zich, na een studie Spaans en geschiedenis, in de kunst- en antiquiteitenhandel en groeide uit tot de bekendste kunstdetective van de wereld. Zijn vondsten van onder meer de paarden van Hitler, een schilderij van Dalí en een van Picasso, van vijf schilderijen uit het Westfries Museum, van de ring van Oscar Wilde en het Marcus-mozaïek waren wereldnieuws. De totale waarde van mede door Brand opgeloste zaken wordt geschat op meer dan 250 miljoen euro.

Meer spreker Jan Donkers Bekijk alles

Zo veel leven voor de deur
€ 14,99
De Zanzibardriehoek

De Zanzibardriehoek

Martin Bossenbroek

€ 19,99
Racisme meten, discriminatie bestrijden
€ 9,99
Het geheim van de schaatswedstrijd
€ 8,99