Luistervoorbeeld

Een ladder naar de hemel

Auteur John Boyne
Voorlezer Rik van de Westelaken
Speelduur 13u 59m 23s
€ 14,99

Beschrijving

'Een ingenieuze roman waarmee John Boyne bewijst een van de meest overtuigende auteurs van zijn generatie te zijn.' The Observer
Overal zijn verhalen te vinden, als je maar goed genoeg zoekt. Het hoeven niet eens je eigen verhalen te zijn. Tenminste, dat is wat de beginnende schrijver Maurice Swift al vroeg in zijn carrière besluit. Want ambitie heeft hij meer dan genoeg, schrijftalent ook wel, maar door een jammerlijk gebrek aan inspiratie kent zijn schrijversdroom vooralsnog geen vliegende start. Een toevallige ontmoeting met bestsellerauteur Erich Ackermann in een Berlijns hotel biedt hem de gelegenheid zichzelf in de wereld van de literatuur te lanceren. Erich is namelijk eenzaam, heeft een verhaal te vertellen en vindt in Maurice een gretig luisterend oor. De charme en attenties van Maurice maken hem blind voor de waarheid: hij had zijn verhaal beter voor zichzelf kunnen houden.
Een ladder naar de hemel is een psychologisch kat-en-muisspel dat laat zien dat de wereld aan je voeten ligt als je bereid bent tot het uiterste te gaan.
De pers over Een ladder naar de hemel

'Een heerlijk, duister verhaal over ambitie, verleiding en literaire diefstal. Meeslepend en angstaanjagend, krachtig en verontrustend. Maurice Swift is een onvergetelijke protagonist; gevaarlijk maar onweerstaanbaar tegelijk.' The Observer

'Een eersteklas pageturner.' The Guardian
'Onweerstaanbaar boeiend en met zwarte humor geschreven.' The Irish Independent

Details

ImprintMeulenhoff
UitgeverMeulenhoff Boekerij bv
Publicatiedatum 16 september 2019
ISBN 9789052861937
Taal Nederlands
Speelduur 13u 59m 23s
Bestandsgrootte 561 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo John Boyne
John Boyne

John Boyne (1971) is een Ierse schrijver en journalist. Zijn roman De jongen in de gestreepte pyjama (Boy in the striped pyjamas) werd wereldwijd een bestseller, won diverse literaire prijzen en werd succesvol verfilmd. Ook de romans die hij daarna schreef, waaronder Het Winterpaleis en De witte veer, werden zeer goed ontvangen. Zijn boeken verschijnen in meer dan tweeënveertig talen. John Boyne woont in Dublin.

Toon aanbod