The Hill We Climb
The Hill We Climb

The Hill We Climb

Amanda Gorman maakte wereldwijd diepe indruk met de voordracht van haar gedicht The Hill We Climb tijdens de inauguratie van Joe Biden.

Auteur

Amanda Gorman

Spreker

Zaïre Krieger

Speelduur

0 uur 8 min

€ 3,99

Beschrijving

Zaïre Krieger vertaalt Amanda Gormans werk naar het Nederlands

Met een voorwoord van Oprah Winfrey

Amanda Gorman maakte wereldwijd diepe indruk met de voordracht van haar gedicht The Hill We Climb tijdens de inauguratie van Joe Biden. Haar voordracht was een inspirerend voorbeeld van de verbindende kracht van literatuur en haar boodschap van verdraagzaamheid, verbinding en perspectief is een fundament voor talloze generaties. Deze schitterende cadeau-editie van Gormans gedicht werd voorzien van een voorwoord door Oprah Winfrey en is een echt collector's item dat de macht en schoonheid van het woord viert.
Zaïre Krieger vertaalt Gormans poëzie naar het Nederlands en vangt de essentie van deze gedichten op unieke wijze die recht doet aan de spoken word-cultuur.

'Amanda Gorman betoverde bij de inauguratie van president Biden - maatschappelijk betrokken teksten, openhartig en theatraal.' de Volkskrant

Details

Imprint

J.M. Meulenhoff

Uitgever

Meulenhoff Boekerij B.V.

Publicatiedatum

3 september 2021

ISBN

9789052864433

Taal

Nederlands

Speelduur

0 uur 8 min

Bestandsgrootte

12 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Amanda Gorman (1998) is een Amerikaanse dichter en activist. Ze spreekt zich uit voor milieubescherming, rassengelijkheid en genderrechtvaardigheid. Gormans werk heeft eerder een podium gekregen in diverse media, van The New YorkTimes tot O, The Oprah Magazine. In 2017 benoemde Urban Word haar tot de allereerste National Youth Poet Laureate van de Verenigde Staten. De speciale editie van haar inaugurele gedicht The Hill We Climb kwam binnen op nummer 1 in de bestsellerlijst van The New York Times.

Meer auteur Amanda Gorman Bekijk alles

Noem ons wat we dragen

Noem ons wat we dragen

Amanda Gorman

€ 14,99

Meer spreker Zaïre Krieger Bekijk alles

Noem ons wat we dragen

Noem ons wat we dragen

Amanda Gorman

€ 14,99