Luistervoorbeeld

De negen

Hoe een groep moedige verzetsvrouwen ontsnapt uit nazi-Duitsland
Auteur Gwen Strauss
Spreker Margo Dames
VertalerIrene Goes
Speelduur 13u 58m 37s
€ 14,99

Beschrijving

Een meeslepend verhaal over negen vrouwelijke verzetsstrijders die tijdens een dodenmars ontsnappen aan de nazi's

De negen is het waargebeurde verhaal van negen vrouwelijke verzetsstrijders, die zich in verschillende regio's van Frankrijk aansluiten bij het verzet; sommigen van hen zijn dan nog maar vijftien jaar oud. De jonge vrouwen smokkelen wapens door Europa, herbergen parachutisten en zorgen voor onderduikadressen voor Joodse kinderen.

Na hun arrestatie door de Franse politie worden ze gedeporteerd naar een werkkamp in Leipzig, waar ze een hechte vriendengroep vormen. In de fabriek, waar ze gedwongen worden om onder extreme omstandigheden antitankwapens te produceren, gaan ze over tot sabotage.

Een paar dagen voor het einde van de oorlog worden de vrouwen gedwongen een dodenmars te lopen, die hun einde zou betekenen. Maar totaal gebroken, uitgehongerd en uitgeput weten ze te ontsnappen.

In de pers

'Een meeslepend, prachtig geschreven verhaal over veerkracht, vriendschap en overleven.' Heather Morris, auteur van De tatoeëerder van Auschwitz

'Een verhaal over ongeëvenaarde moed. Strauss bewijst haar lezers – en de negen vrouwen – een eer door de geschiedenis van deze vrouwen te vertellen.' The Wall Street Journal

'Zoveel meer dan alleen een ontsnappingsverhaal.' The Guardian

Details

ImprintBoekerij
UitgeverMeulenhoff Boekerij B.V.
Publicatiedatum 28 maart 2022
ISBN 9789052864853
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 13u 58m 37s
Bestandsgrootte 1157 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.