Lavinia
Lavinia

Lavinia

Lavinia, dochter en metgezel van koning Latinus, heeft eindelijk de leeftijd bereikt om te trouwen. ‘Net als de Spartaanse Helen veroorzaakte ik een oorlog.

Auteur

Ursula K. le Guin

Spreker

Jamie Grant

Vertaler

Vertaalzusjes

Speelduur

10 uur 35 min

€ 14,99

Beschrijving

'Een van de eerste femicentrische hervertellingen van verhalen uit de klassieke oudheid, én de beste.' VPRO Gids

'Een beeldschoon, soms geestig boek, verrassend en diepgravend.' Trouw

Een prachtig historisch verhaal van gevierd auteur Ursula Le Guin over de krachtige Lavinia die haar eigen lot bepaalde

'Net als de Spartaanse Helen veroorzaakte ik een oorlog. Zij veroorzaakte de hare door zich te geven aan de mannen die haar wilden. Ik veroorzaakte de mijne, omdat ik niet aan een man gegeven wilde worden; ik koos mijn eigen man en daarmee mijn lot. De man was beroemd, het lot duister; geen slechte balans.'

Lavinia, dochter en metgezel van koning Latinus, heeft eindelijk de leeftijd bereikt om te trouwen. In de weken na haar verjaardag bezoeken meerdere kandidaten het paleis. Haar moeder geeft de voorkeur aan een bloedverwant: koning Turnus van Rutulia. Hij is knap, heldhaftig en heeft alles wat een jong meisje zou willen, maar Lavinia droomt van een andere man. Haar hart ligt bij de machtige Aeneas van Troje, een krijger over wie ze alleen heeft gehoord van een dichter die verschijnt in haar dromen en haar overtuigt van hun gezamenlijke toekomst. Als Lavinia weigert te trouwen met Turnus weet ze dat ze een oorlog zal ontketenen – maar haar lot werd verzegeld op het moment dat de dichter aan haar verscheen en sprak over de liefde van haar leven.

In de pers

'Ongetwijfeld haar beste roman, en een absoluut waardig nieuw deel van een van de beste verhalen van de westerse wereld.' Kirkus Reviews

'Een intrigerend en prachtig vertelde roman.' Financial Times

'Subtiel, emotioneel, speels… Een roman die me meer dan eens tot tranen heeft geroerd.' The Guardian

Details

Imprint

Boekerij

Uitgever

Meulenhoff Boekerij B.V.

Publicatiedatum

11 september 2023

ISBN

9789052866307

Taal

Nederlands

Speelduur

10 uur 35 min

Bestandsgrootte

875 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Ursula K. Le Guin (1929-2018) is een van de meest gerespecteerde scifi- en fantasyauteurs ter wereld. Ze was een van de eersten die buiten het genre literaire erkenning kreeg en aan wie academische studies werden gewijd. Le Guin beïnvloedde generaties schrijvers, zowel genreauteurs - van Terry Pratchett tot J.K. Rowling - als literaire grootheden van Salman Rushdie tot David Mitchell. Naast talloze genreprijzen ontving ze o.a. een National Book Award, een Kafka Award, een Pushcart Prize en een Harold D. Vursell Memorial Award van de American Academy of Arts and Letters.

Meer spreker Jamie Grant Bekijk alles

De laatste libelle

De laatste libelle

Kim Michele Richardson

€ 14,99
Hormonen en vrouwen

Hormonen en vrouwen

Estrella Montoya

€ 14,99

Levenslang

A.K. Turner

€ 14,99
De geruite meisjes

De geruite meisjes

Alexa Hennig von Lange

€ 15,99