Gewoon Royke
Gewoon Royke

Gewoon Royke

Niets te verbergen. Het altijd bijzondere leven van de stylist van het Zuiden.

In 2013 leert Nederland de flamboyante kapper en stylist Roy Donders kennen. Zijn reallifesoap Roy Donders: stylist van het Zuiden is een regelrechte kijkcijferhit.

Auteurs

Roy Donders, Koen van Santvoord

Spreker

Jelle Amersfoort

Speelduur

5 uur 23 min

€ 14,99

Beschrijving

Van zijn turbulente jeugd in een volksbuurt in Tilburg tot zijn triomfen als stylist, zakenman en entertainer: Roy Donders vertelt in deze biografie openhartig én met de nodige zelfspot over zijn leven in en buiten de spotlights

In 2013 leert Nederland de flamboyante kapper en stylist Roy Donders kennen. Zijn reallifesoap Roy Donders: stylist van het Zuiden is een regelrechte kijkcijferhit. Hij maakt naam met zijn pailletten en harde krullen en verovert Nederland met zijn eigen huispakkenlijn. Ook treedt hij op als volkszanger voor bomvolle zalen en scoort hij hits met Patty Brard en Corry Konings. Roy is begin twintig en de wereld ligt aan zijn voeten.

In de jaren daarna verloopt zijn leven minder rooskleurig. Zijn kledingwinkel gaat failliet, zijn geliefde opa Kees en oma Nel overlijden en zijn relatie met Marvin loopt op de klippen. Als ook zijn carrière bergafwaarts gaat, belandt Roy in een donkere periode. Nooit eerder sprak hij over deze jaren: hele nachten zat hij aan het lachgas en vier flessen wijn per avond waren geen uitzondering.

Dan komt het nieuws dat niemand zag aankomen: Roys omgekeerde coming-out. Hij gaat samenwonen met zijn grote liefde Michelle, krijgt met haar dochter Romi en hervindt zijn levensgeluk. In deze biografie vertelt Roy tot in detail over deze verrassende wending in zijn leven. Het maakte hem ook strijdbaar: laten we stoppen elkaar in hokjes te plaatsen.

In Gewoon Royke deelt Roy openhartig en met een flinke dosis humor zijn dromen, worstelingen en triomfen. Zijn oprechte en inspirerende verhaal zal je raken en motiveren, ongeacht waar je vandaan komt of wat je dromen zijn.

In de pers

'"Ik leef niet voor andere mensen," zei Donders, die in Beau Monde vertelde heel gelukkig te zijn met Michelle, die al een dochter heeft. "Ik heb altijd voor mezelf geleefd, maar nu doe ik alles voor mijn drie meiden."' Nu.nl


Details

Imprint

Boekerij

Uitgever

Meulenhoff Boekerij B.V.

Publicatiedatum

1 juli 2024

ISBN

9789052867120

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 23 min

Bestandsgrootte

447 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Roy Donders (1991), geboren en getogen in de Tilburgse volkswijk Broekhoven, is een Nederlandse stylist, kapper en volkszanger, die vooral bekend is van het televisieprogramma Roy Donders: stylist van het zuiden. Hij staat al tien jaar bekend als een excentrieke entertainer en ondernemer en is inmiddels niet meer weg te denken uit het Nederlandse medialandschap. In mei 2024 begint bij TLC het tweede seizoen van Roy Donders: altijd wat bijzonders.Koen van Santvoord schreef met Arjan Postma vier boeken over de natuur, waarvan inmiddels 40.000 exemplaren zijn verkocht. Daarnaast verschenen van zijn hand nog zeven boeken, waaronder Foppe de Haan, bondscoach voor 4 weken (genomineerd voor Sportboek van het Jaar) en de bestseller Bumper de politiepup. Ook was hij coauteur van het officiële jubileumboek van Willem II en van de biografie van Willem II-clubicoon John Feskens.

Meer spreker Jelle Amersfoort Bekijk alles

Help, mijn baas is een aap!

Help, mijn baas is een aap!

Patrick van Veen

€ 9,99
De vrouwe van het meer

De vrouwe van het meer

Andrzej Sapkowski

€ 14,99
De vuurdoop

De vuurdoop

Andrzej Sapkowski

€ 14,99
Het seizoen van stormen

Het seizoen van stormen

Andrzej Sapkowski

€ 14,99