Het walvistheater
Het walvistheater

Het walvistheater

In het interbellum groeien de drie Seagravekinderen – Cristabel, Florence en Digby – op aan de kust van Dorset. Hun jeugd speelt zich af in de decadente jaren na de Eerste Wereldoorlog, als het voortbestaan van de Engelse aristocratie op losse schroeven komt te staan.

Auteur

Joanna Quinn

Spreker

Margo Dames

Vertalers

Valérie Janssen, Ineke van Bronswijk

Speelduur

21 uur 2 min

€ 19,99

Beschrijving

Voor de fans van Kristin Hannah, Anthony Doerr en Elizabeth Jane Howard

In het interbellum groeien de drie Seagravekinderen – Cristabel, Florence en Digby – op aan de kust van Dorset. Hun jeugd speelt zich af in de decadente jaren na de Eerste Wereldoorlog, als het voortbestaan van de Engelse aristocratie op losse schroeven komt te staan. Verwaarloosd door hun ouders en geïsoleerd van de buitenwereld vertrouwen de drie vooral op elkaar en genieten ze van hun gezamenlijke avonturen. Als er op het nabijgelegen strand een walvis aanspoelt, vormt dit voor de kinderen een spannend spel. Met de botten van de walvis bouwen de drie een theater waarin ze al hun fantasieën kunnen uitleven. Dit theater wordt een baken van hoop en zal hen altijd herinneren aan hun zorgeloze kindertijd.

Naarmate de jaren vorderen, worden de Seagraves elk op hun eigen manier geconfronteerd met de grote veranderingen van de twintigste eeuw. Maar hoe verschillend hun levens zich ook ontwikkelen, ze blijven verbonden door de afbrokkelende glorie van hun ouderlijk huis en het walvistheater, dat daar onlosmakelijk bij hoort.

In de pers

'Het moet raar lopen wil Het walvistheater géén smakelijke kostuumdramaserie opleveren.'   VPRO Gids      

'Van kaft tot kaft fantastisch! Een prachtboek om cadeau te krijgen of te geven, om te lezen, dan nóg een keer te lezen en om daarna als nieuwe klassieker in je kast te bewaren.' Margriet

'Een betoverend boek.' de Volkskrant Boekenraad

Details

Imprint

Boekerij

Uitgever

Meulenhoff Boekerij B.V.

Publicatiedatum

22 januari 2024

ISBN

9789052867205

Taal

Nederlands

Speelduur

21 uur 2 min

Bestandsgrootte

1746 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Joanna Quinn is naast journalist en pr-medewerker een gevierd auteur van korte verhalen. Zij werd door de prestigieuze universiteit van Goldsmith uitgekozen als een van de vier ontvangers van de Arts Foundation Fellowship voor korte verhalen. Het walvistheater is haar debuutroman.

Meer spreker Margo Dames Bekijk alles

Tegen de stroom in

Lynn Austin

€ 16,99
De vrouw met de bijl

De vrouw met de bijl

Steffie van den Oord

€ 12,99
Doolfhof van verraad

Doolfhof van verraad

Sterre Carron

€ 9,95
De blokhut

De blokhut

Noortje Brink

€ 6,99