Lentekind
Lentekind

Lentekind

Woody groeit op als jongste van drie in een liefdevol gezin in een dorp aan de IJssel.

Auteur

Harmen van Liemt

Spreker

Jesse Mensah

Speelduur

8 uur 23 min

€ 13,99

Beschrijving

Harmen van Liemt debuteert met een krachtige, liefdevolle roman waarin een jongen, op weg naar volwassenheid, geconfronteerd wordt met zijn seksualiteit en een ernstig zieke zus

Woody groeit op als jongste van drie in een liefdevol gezin in een dorp aan de IJssel. Hij is een vrij en onbevangen kind. Met zijn zus Lara heeft Woody een hechte band die zich moeilijk aan anderen laat uitleggen.

Naarmate Woody ouder wordt maakt zijn onbeschroomdheid plaats voor een knellend zelfbewustzijn. Als zijn zus erg ziek wordt, kiest Woody noodgedwongen voor een positie op de achtergrond. Hij moet zich in één klap volwassen gedragen, maar blijft zitten met onbeantwoorde vragen en puberale hartstocht. Op zoek naar een uitweg ontdekt Woody een eigen recept voor vrijheid.

Harmen van Liemt schreef met Lentekind een opvallend krachtige, rauwe en ontwapenende coming-of-ageroman over verbeelding, seksualiteit en verlies, over het verlangen gezien en gekend te worden en tegelijk trouw aan jezelf te blijven.

Over Harmen van Liemt:

'Harmen durft groot te dromen en denken, is niet bang voor kwetsbaarheid, durft kritisch te kijken naar de gevestigde orde én naar zichzelf. Hij staat dicht bij zichzelf en zijn gevoel als schrijver en is altijd op zoek naar oorspronkelijkheid en vernieuwing.' Tatjana Almuli, journalist en schrijver

Details

Imprint

J.M. Meulenhoff

Uitgever

Meulenhoff Boekerij B.V.

Publicatiedatum

3 oktober 2024

ISBN

9789052867434

Taal

Nederlands

Speelduur

8 uur 23 min

Bestandsgrootte

694 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Harmen van Liemt (2000) is schrijver, acteur en regisseur. Momenteel volgt hij de opleiding regie aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Harmen heeft verscheidene publicaties in Het Parool op zijn naam staan en heeft in een aantal tv-producties gespeeld. Met journalist en schrijver Tatjana Almuli ontwikkelt hij het kunstenaarscollectief Primavera, dat op basis van hun gedeelde visie op kunst nieuwe samenwerkingen aangaat met verschillende kunstenaars en instituten. In 2024 verschijnt zijn debuutroman Lentekind bij uitgeverij Meulenhoff.

Meer spreker Jesse Mensah Bekijk alles

Geschiedenis van geweld

Édouard Louis

€ 13,99
Zwemmen in het donker

Zwemmen in het donker

Tomasz Jedrowski

€ 14,99
Veranderen: methode

Veranderen: methode

Édouard Louis

€ 13,99
Blijf zachtjes bij me

Blijf zachtjes bij me

Jacqueline Woodson

€ 8,99