Zeven brieven uit de wereldkerk
Zeven brieven uit de wereldkerk

Zeven brieven uit de wereldkerk

Bemoediging en uitdaging voor de kerk in Nederland

Zeven kerkleiders uit het netwerk van GZB, KerkInActie en Verre Naasten houden in zeven brieven de kerk in Nederland een spiegel voor: om te bemoedigen, uit te dagen en te inspireren.

Auteur

Wouter van Veelen

Spreker

Peter le Coq

Speelduur

3 uur 1 min

€ 12,99

Beschrijving

De kerk in West-Europa heeft het moeilijk. Lange tijd gold het Westen als een christelijk werelddeel. De kerk speelde een centrale rol in de samenleving. Zendelingen en missionarissen trokken vanuit het Westen de wereld in om het goede nieuws te brengen. Die tijd lijkt voorgoed voorbij. Kerken zijn in zwaar weer terechtgekomen. Geloven in God is niet meer vanzelfsprekend en jongeren haken af. Op andere plekken in de wereld groeit en bloeit de kerk. Wat is het geheim van kerken in Afrika, Azië en Latijns-Amerika? Hoe kijken niet-Westerse christenen tegen de situatie van de kerk in het Westen aan? Wat zouden wij kunnen leren? Heeft de kerk in Nederland nog toekomst? In dit boek komen zeven vertegenwoordigers van de wereldkerk uit het netwerk van GZB, KerkInActie en Verre Naasten aan het woord. In zeven brieven houden ze de kerk in Nederland een spiegel voor: om te bemoedigen, uit te dagen en te inspireren.

Details

Imprint

Vuurbaak

Uitgever

Vrije Uitgevers, De

Publicatiedatum

13 april 2023

ISBN

9789055606245

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 1 min

Bestandsgrootte

248 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Wouter van Veelen (1982) is predikant van de Magnificatkerk in Tiel en verbonden als promovendus aan de Theologische Universiteit Kampen, waar hij onderzoek doet naar Afrikaanse evangelische theologie. Hiervoor werkte hij als predikant in Anduze (Zuid-Frankrijk) en Loenen aan de Vecht.

Meer spreker Peter le Coq Bekijk alles

Kleine Henry en zijn drager

Kleine Henry en zijn drager

M.A Mijnders van Woerden

€ 8,49