De profeet
De profeet

De profeet

'De profeet' is het bekendste verhaal van de Libanese schilder en dichter Kahlil Gibran. Dit onvergetelijke, onvergankelijke en onvervangbare werk wordt bij vele gelegenheden als inspiratiebron gebruikt.

Auteur

Kahlil Gibran

Spreker

Rein Edzard

Speelduur

1 uur 37 min

€ 11,95

Beschrijving

De stem van de bekende acteur Rein Edzard is net als goede wijn onvergetelijk: een diepe warme mannelijke stem met een onroerend zacht timbre en genuanceerde tonen, een stem die als het ware gemaakt lijkt te zijn voor de teksten van Kahlil Gibran.

De vertaling van 'De Profeet' is het meest bekende en in het Engels geschreven boek van de Libanese dichter en schilder Kahlil Gibran. Het is een onvergetelijk, onvergankelijk en onvervangbaar werk geworden. Ook in Nederland, waar het sinds ongeveer 75 jaar een groeiende lezerskring vond, worden er passende woorden aan ontleend bij plechtige gebeurtenissen zoals doop, huwelijk, geboorte en dood, bij feestelijke en minder feestelijke gelegenheden, door mensen van allerlei overtuiging en afkomst, door gelovigen en niet-gelovigen, door jongeren en ouderen.

"Toen zei Altmira: Spreek tot ons over liefde. En hij hief het hoofd en zag de mensen aan en er viel een diepe stilte over hen. En met grote stem zei hij: Wanneer de liefde wenkt, volg haar, al zijn haar wegen zwaar en steil. En zo haar vleugelen je omhullen, laat je gaan, al zou het zwaard, verborgen in haar veren, je verwonden. En zo zij tot je spreekt, geloof haar, ook al verstrooit haar stem je dromen, zoals de noordenwind je tuin verkeren doet in dorre woestenij."

Inhoud
1. Almoestafa
2. Liefde
3. Huwelijk
4. Kinderen
5. Geven
6. Eten en drinken
7. Arbeid
8. Vreugde en smart
9. Huizen
10. Kleding
11. Kopen en verkopen
12. Misdaad en straf
13. Wetten
14. Vrijheid
15. Rede en hartstocht
16. Pijn
17. Zelfkennis
18. Onderwijzen
19. Vriendschap
20. Praten
21. Tijd
22. Goed en kwaad
23. Gebed
24. Genot
25. Schoonheid
26. Godsdienst
27. Dood
28. Almitra
29. Vaarwel

Details

Imprint

Synthese

Uitgever

Milinda Uitgevers B.V.

Publicatiedatum

23 september 2014

ISBN

9789056703417

Taal

Nederlands

Speelduur

1 uur 37 min

Bestandsgrootte

203 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Kahlil Gibran (1883-1931) was een artiest, dichter en schrijver.

Hij werd geboren in Bisharri Libanon en bracht het grootste deel van zijn productieve leven door in de Verenigde Staten van Amerika. Hij stierf op 48-jarige leeftijd in New York. Enkele poëtische werken van hem waren De Profeet (1923) en Jesus, de Zoon van de Mens (1928). Hier combineerde hij delen van Westerse en Oosterse mystieken.

Kahlil Gibran heeft met zijn poëtische werken geschiedenis geschreven: met name zijn boek De Profeet is zeer geliefd geworden bij het publiek en is tot op de dag van vandaag door velen gebruikt als persoonlijke bijbel. Tevens is hij in de Arabische wereld bekend als een vrije denker en schrijver, een van de weinige mannen van zijn tijd die schreef met een liefde voor het kijken over grenzen en verschillen heen. Zijn werk is erg toegankelijk voor zowel religieuzen als hen die zich thuis voelen in het atheïsme. Naast het schrijven schilderde hij ook veelvuldig, in zijn boeken staan veel van zijn werken. Zijn werken zijn vertaald in meer dan 25 talen. Zijn schilderijen en tekeningen zijn verspreid over de hele wereld.

Meer spreker Rein Edzard Bekijk alles

Stemmen uit het verleden

Stemmen uit het verleden

Belcampo, H.P. Lovecraft

€ 10,50
Met angst en beven

Met angst en beven

Henry Kuttner, Guy de Maupassant

€ 8,50