Luistervoorbeeld

Bereiken wat je wilt

Auteur Bert van Dijk
Spreker
Speelduur 3u 36m 25s
€ 14,50

Beschrijving

In dit luisterboek leer je bewust te kiezen voor het meest effectieve gedrag om te bereiken wat je wilt. Het uitgangspunt daarbij is dat gedrag gedrag oproept: je kunt dus door je op een bepaalde manier te gedragen het gedrag van de ander beïnvloeden.

In Bereiken wat je wilt worden negen subpersonen geïntroduceerd, onder andere de “arrogante”, de “good guy” en “de schat” die je per situatie kunt inzetten afhankelijk van wat je wilt bereiken. Je leert je persoonlijke strategie te bedenken en bewust te kiezen voor het meest effectieve gedrag in een bepaalde situatie. Als je deze situaties beheerst, bereik je wat je wilt terwijl je de ander in zijn waarde laat.

Inhoud
Introductie
Voorwoord
Inleiding
Communicatie
De methode
Gedrag roept gedrag op
Subpersonen
De Leider
De Arrogante
De Krijger
De Rebel
De Stille
De Volger
De Schat
De Good Guy of Good Girl
Wammes Waggel
De logische weg: de patronen
De lastige weg: het kompas
Omgaan met lastig gedrag
De keukentafel
Achtergronden

Het luisterboek wordt geleverd met een ebook (pdf). Daarin staan ook illustraties waar in het luisterboek over wordt gesproken. Let wel: de tekst van dit ebook is niet exact hetzelfde als de tekst van het luisterboek.

Details

UitgeverUitgeverij Thema
Publicatiedatum 11 mei 2011
ISBN 9789058714985
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 3u 36m 25s
Bestandsgrootte 106 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Bert van Dijk

Bert van Dijk (1954) is trainer, schrijver en opleider van trainers. Hij was van 1997 tot 2007 fulltime verbonden aan Schouten & Nelissen. Nu is hij zelfstandig ondernemer en freelance trainer/coach. Zijn specialismen zijn: interpersoonlijk gedrag, samenwerken en leidinggeven. De Roos van Leary en de teamrollen van Belbin zijn Berts onverwoestbare instrumenten. Zijn werk kenmerkt zich door vakmanschap en maatwerk. Bij Thema publiceerde hij inmiddels meer dan tien titels.

Toon aanbod