Luistervoorbeeld

Ik heet Anne, zei ze

Auteur Jacqueline van Maarsen
Spreker Jacqueline van Maarsen
Speelduur 55m 55s
€ 7,60

Beschrijving

Het is 65 jaar geleden dat Jacqueline van Maarsen op het Joods Lyceum in Amsterdam een vrolijk vriendinnetje ontmoette. Dat was Anne Frank. Zij bleven onafscheidelijk en deelden hun meisjesgeheimen, totdat Anne zei dat ze met haar familie naar Zwitserland vertrok. Jacqueline, die Jopie wordt genoemd in Anne's Dagboek, begreep pas jaren later, nadat ze van Otto Frank het Dagboek te lezen kreeg, wat het werkelijke lot was van haar vriendin.

In het luisterboek Ik heet Anne, zei ze vertelt Jacqueline het verhaal van hun vriendschap, over wat hun bond, hun kleine ruzies en hun geheimen. Ook vertelt ze over de razzia's, over de angst en over de eenzame terugkeer van Otto Frank na de oorlog. Het is een ontroerend verhaal en een authentiek document van een tijdgenoot, dat ook jonge mensen een inzicht geeft in het dagelijks leven tijdens oorlog en onderdrukking.

Details

ImprintCossee, Uitgeverij
UitgeverCossee
Publicatiedatum 5 maart 2013
ISBN 9789059364189
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 55m 55s
Bestandsgrootte 77 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Jacqueline van Maarsen

Jacqueline van Maarsen (1929) is ontwerpster van boekbanden en groeide op in Amsterdam tijdens de jaren dertig en de Tweede Wereldoorlog. Ze publiceerde een boek over haar vriendschap met Anne Frank, Ik heet Anne, zei ze, Anne Frank (2004) waarover NRC Handelsblad schreef: ‘een mooi ingetogen levensverhaal’ en daarna een boek over de mythevorming over Anne na de oorlog, De erflaters (2004). Tevens las zij in de serie Cossee CD Originals het luisterboek Ik heet Anne, zei ze (2007) voor over het verhaal van haar vriendschap. In 2012 ontving zij een Zilveren Griffel voor de jeugdeditie van het boek.

Toon aanbod