Luistervoorbeeld

Moerd vindt een sleutel

Avonturen van Laudine en Wollepluk
Auteur Anke Goorissen
Spreker Marjo Hofhuis
Speelduur 3u 31m 1s
€ 17,20

Beschrijving

Wollepluk de geneeskabouter en Laudine, het linde-elfje met de zilveren stem, wonen in een groot bos, dat geregeerd wordt door de elfenkoningin.

Op een dag stoot Moerd de mol in een van zijn gangen tegen iets scherps en met dat voorwerp begint het avontuur waarin Laudine en Wollepluk een verre en gevaarlijke reis maken naar het Hazelaarsbos, waar ze het moeten opnemen tegen Ban de Tovenaar.

In het tweede verhaal vraagt Pidoek, de Idoekdwerg met de grote schoenen, Laudine en Wollepluk met hem op zoek te gaan naar het land van de rotsreuzen om zijn dwergenvolk te redden van de ondergang.

Anke Goorissen schreef deze sprookjesachtige verhalen voor kinderen vanaf 5 jaar en maakte er ook liedjes bij, die in het boek zijn opgenomen. Ze wilde hiermee vooral zieke kinderen een steuntje in de rug geven.

Details

ImprintUitgeverij Christofoor
UitgeverChristofoor
Publicatiedatum 15 november 2011
ISBN 9789060386866
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 10 tot 12 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 3u 31m 1s
Bestandsgrootte 110 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Anke Goorissen

Anke Goorissen (1954-2006) werkte als muziekdocente in het basis-, middelbaar en hoger onderwijs. Daarnaast leidde zij verschillende koren en gaf ze muziekworkshops in Nederland, Kroatië en Polen. Later begon ze een praktijk voor stemontwikkeling en muzikale vorming: ‘Klankstroom’.

Zij trad op als zangeres, als sprookjesvertelster en pianiste en maakte deel uit van verschillende ensembles. Ook zong zij voor ouderen en kankerpatiënten.

In 2004 werd zij zelf ernstig ziek. Tijdens haar ziekte schreef zij over Laudine, het elfje met de zilveren stem en Wollepluk de geneeskabouter.

Toon aanbod