Luistervoorbeeld

Alfred J. Kwak - Verboden te lachen

Herman van Veen zingt en vertelt
Auteur Herman van Veen
Spreker Herman van Veen
Speelduur 50m 14s
€ 7,95

Beschrijving

Alfred Jodocus Kwak leest in de Groot Waterlandse Krant dat er in het Afrikaanse Hotsknotsbotswana een ziekte is ontstaan waardoor je je-weet-wel eraf kan vallen. Schuddebuiken van het lachen is erg gevaarlijk geworden. Daarom wordt in Hotsknotsbotswana lachen officieel verboden.

Alfred wil de zieke dieren graag helpen omdat hij het zo erg vindt en ook wel een beetje omdat hij bang is dat die ziekte naar Groot Waterland zou kunnen komen. Daarom bedenkt hij een plannetje zodat iedereen weer kan lachen. Maar dan gaat alles bijna helemaal fout ...

Inhoud
1. Een woord vooraf
2. Zo vrolijk
3. April
4. Poeplied
5. De tijdfiets
6. Spetter pieter pater
7. De reis
8. Le sable
9. Champagne
10. Wong tei
11. In het rijk van Lang
12. Indiana
13. Opperhoofd Regenboog
14. Zonliedje
15. De schittering
16. De oplossing
17. Alles komt goed
18. Blij
19. Lachen
20. 21 nachtjes
21. Zo vrolijk
22. En dus..

Details

ImprintA.W. Bruna Uitgevers
UitgeverDisky
Publicatiedatum 29 november 2013
ISBN 9789077102695
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 10 tot 12 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 50m 14s
Bestandsgrootte 48 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Herman van Veen

Herman van Veen (1945) speelt viool, zingt, schrijft, componeert, regisseert, acteert, schildert en is activist voor de Rechten van het Kind.

Groeide op als enige jongen in een arbeidersgezin. Studeerde viool, zang en muziekpedagogie aan het Utrechts Conservatorium. In 1965 maakt hij zijn theaterdebuut met het muzikaal clowneske soloprogramma Harlekijn. Sindsdien reist hij de wereld rond en speelt zijn voorstellingen in vier talen. Hij werd de geestelijk vader van Alfred Jodocus Kwak, een dapper Waterlands eendje dat mede door een 52-delige televisieserie wereldwijd een begrip werd.

Van zijn hand verschenen tot op heden 175 cd's, 21 dvd's, een zeventigtal boeken, scenario's voor onder meer de speelfilms Uit elkaar en Nachtvlinder en voor de muziektheatervoorstellingen Jukebox, de Kamerrevue, Lune, The First Lady (samen met Lori Spee), Chanson de Daniël, Mata Hari, Windekind, Een Dag in September en Juliette.

Vanaf zijn zeventiende was hij achtereenvolgens vrijwilliger, bestuurslid en welwillendheids-ambassadeur voor Unicef. Richtte verschillende organisaties op waaronder de Stichting Colombine, de Stichting Roos en de Herman van Veen Foundation. Al deze organisaties zetten zich in en vragen aandacht voor de Rechten van het Kind door middel van kennisoverdracht en bescheiden projecten in ontwikkelingslanden en Europa.

Meer informatie is te vinden op zijn eigen uitgebreide website.

Toon aanbod