Sommige bomen houden hun blad langer vast dan andere
Sommige bomen houden hun blad langer vast dan andere

Sommige bomen houden hun blad langer vast dan andere

Het leven van ouderen gezien door de ogen van jonge mensen. De dagelijkse gang van zaken in het verzorgingshuis, maar ook grote thema's als liefde, vriendschap en de dood.

Auteurs

Willem Claassen, Down in Norway

Sprekers

Willem Claassen, Down in Norway

Speelduur

0 uur 36 min

€ 5,00

Beschrijving

Schrijver Willem Claassen woonde drie weken in een verzorgingshuis in Eindhoven. Tijdens zijn verblijf zocht singer-songwriter Down in Norway (Juliet Van de Voort) hem op. Net als Willem schoof ze aan tijdens het middagmaal in de eetzaal, deed ze mee aan de ontspanningsactiviteiten en sprak ze met de bewoners. Uit de ervaringen van dit tweetal zijn verhalen en liedjes ontstaan die samen een korte voorstelling vormen en nu dus dit luisterboek.

Sommige bomen houden hun blad langer vast dan andere gaat over het leven van ouderen, gezien door de ogen van jonge mensen. Met compassie en humor wordt de dagelijkse gang van zaken in het verzorgingshuis (van kienen tot handboogschieten) in verband gebracht met grote thema’s als liefde, vriendschap en de dood.

Inhoud
1. Intro
2. Stoel
3. Door
4. Hondje
5. Regen
6. De bomen
7. Kienen
8. Stil
9. Eetzaal (1)
10. De stem
11. Trein
12. De handboog
13. Stilleven / Twee ogen zo blauw
14. Wandeling
15. Eetzaal (2)
16. Ik wil dat ik het begrijp
17. Sjoelen
18. Gebed
19. De wind

Details

Imprint

Wintertuin

Uitgever

Stichting De Wintertuin

Publicatiedatum

18 april 2016

ISBN

9789079571390

Taal

Nederlands

Speelduur

0 uur 36 min

Bestandsgrootte

92 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Willem Claassen (1982) debuteerde in 2012 met zijn roman Park bij uitgeverij De Bezige Bij. In 2013 verscheen zijn verhalenbundel De koe die de Waal over zwom bij uitgeverij Wintertuin. Sinds 2015 is Claassen columnist bij De Gelderlander. Zijn korte verhalen verschenen in onder andere De Revisor, Tirade, Passionate Magazine, NRC Next, Kutgitaar, ANS, Op Ruwe Planken en Hard//Hoofd. Hij droeg voor op onder meer de Zwarte Cross, Stukafest, Kantoorpoëzie en festival Mooie Woorden.Down In Norway is het alter ego van de Nijmeegse singer-songwriter en pianist Juliet van de Voort. Eind 2015 maakte ze haar debuut met het album Niet Ademen. Eerder kreeg ze bekendheid toen ze in 2013 Poetracks Talent won. Haar muziek kenmerkt zich door treffende Nederlandstalige teksten die de hardheid van het dagelijks leven bedekken met poëtische dromerigheid.