Luistervoorbeeld

Stoebel & Sara en de geheime opdracht

Meer dan een luisterboek: een magisch & muzikaal spektakel!
Auteur Anja Vereijken
Spreker Manon Bell
Speelduur 3u 50m 16s
€ 12,99

Beschrijving

‘Net een film zonder beelden.’ – George (11jr)

Wanneer de drakenvrienden Stoebel en Fauk in hun land Wiwihiniwol een bijzonder boek vinden, hebben ze nog geen idee wat hen boven het hoofd hangt. Helaas blijkt al snel dat het boek een enorme bedreiging vormt voor het voortbestaan van Wiwihiniwol, het rijk der Feeën en Mensenland. Om de Werelden te redden, schakelen ze de hulp in van Sara uit Mensenland. Sara lijkt een heel normaal meisje, maar ze beschikt over speciale gaven.

Samen met de twee draken en haar kat Sieb gaat Sara op reis om het gevaar te stoppen. Onderweg ontmoeten ze de bijzonderste wezens en beleven ze spannende avonturen. Zullen de vier erin slagen om hun reis tot een goed einde te brengen?

Componist: Manon Bell (eMBee muziekproducties)

Gebruik een koptelefoon voor het beste resultaat

Details

UitgeverUitgeverij ANekdote
Publicatiedatum 9 juni 2018
ISBN 9789081329002
Taal Nederlands
Speelduur 3u 50m 16s
Bestandsgrootte 422 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'In Wiwihiniwol, het drakenrijk, lijkt alles rustig en vredig. Maar een grote ramp dreigt het Rijk te verwoesten. Niet alleen Wiwihiniwol is in gevaar, maar ook Mensenland en het Rijk der Feeën. Alles heeft te maken met een bijzonder boek dat de jonge draken Stoebel en Fauk onverwacht vinden. Op hun schouders rust een belangrijke taak: de drie werelden redden uit de handen van een zeer gemene heks, Kwadeboza Gemenia. Gelukkig krijgen ze ook nog hulp uit Mensenland. Sara, een schijnbaar doodgewoon meisje, gaat samen met haar kat Sieb en de twee draken de strijd aan tegen Kwadeboza. Zullen ze nog op tijd zijn en zijn ze wel opgewassen tegen Kwadeboza's toverkunsten? Een superspannend verhaal vol magie en sprookjesfiguren! Als je van elfen, draken, heksen en andere fantasiewezens houdt, dan is dit verhaal echt iets voor jou. Het boek wemelt ervan. In tegenstelling tot de verhalen van Harry Potter staan er hier drie dieren en één meisje centraal. Door het lot worden ze met elkaar verbonden. Het is een ‘instant-vriendschapsband’ die ontstaat tussen de draken enerzijds en Sara en Sieb anderzijds. Samen vormen ze de sleutel tot de overwinning. Het verhaal is heel beeldend geschreven. Dat zorgt ervoor dat je je een heel levendige voorstelling kan maken van de gebeurtenissen. Het verhaal was met momenten erg spannend, afgewisseld met humor en soms een tikkeltje verdriet. Aanvankelijk krijg je twee verhaallijnen: die van Stoebel en Fauk en die van Sara en Sieb. Na een tijdje smelten ze samen tot één geheel. Stilaan wordt vanaf dan de spanning opgedreven tot aan de ontknoping.' (Pluizer)

'Stoebel & Sara en de geheime opdracht is een heerlijk sprookjesachtig boek vol feeën, draken en heksen.  Er is een duidelijk onderscheid tussen goed (de feeën, gesteund door de draken) en kwaad (de heksen). Dat maakt het verhaal voor kinderen overzichtelijk, want er komen nogal wat namen en personages in het boek voor. De vondsten van de namen vind ik geweldig. Stoebel klinkt als een lieve goedzak en dat is hij ook. Draken kunnen namelijk ook lief zijn. Fauk is zijn vriendje. Hij kan niet goed landen en gedurende het hele boek loopt Fauk tegen dat probleem aan. De gemene heks, die de kern van de problemen in dit boek is, heet Kwadeboza Gemenia. Dit klinkt niet alleen boos en donker en onaardig, maar dat is ze ook echt. En de belangrijkste van de feeën heet Baudicca Victorie, dat klinkt een stuk lichter en vriendelijker. Het land van de draken heet Wiwihiniwol. De betekenis daarvan is erg grappig maar daar moet je het boek voor lezen. En wat dacht je van kliermieren, luchtkwallen, oliwratten en aragno-hoppers? In Stoebel & Sara en de geheime opdracht wordt volop gespeeld met tijd. Sara is bijvoorbeeld dagenlang in het feeënrijk. Maar als ze weer thuiskomt, is het net ochtend en maar een paar uur na haar vertrek uit de Mensenwereld. Het boek staat vol sprookjesachtige en verrassende elementen, alles wordt uit de kast gehaald. Er is een glansrol weggelegd voor Sieb, de kat van Sara in de gewone mensenwereld. Als Sieb er niet was, was het allemaal niet goed gekomen. Sieb heeft heel veel gevaar gelopen. Een geweldige kat, een echte held!' (Trotse Moeders)

'Stoebel blijkt een draak te zijn. Letterlijk bedoel ik. Hij en zijn vriend Fauk wonen met de andere draken in Wiwihiniwol (die naam wordt verderop in het boek uitgelegd), een heuvelachtig land met grotten waar de draken wonen. Hun leider is Salivarie, en daar wordt Stoebel heengestuurd als hij met zijn vriend Fauk een streek uitgehaald heeft. Maar Salivarie is niet thuis. Zo komt het dat ze dan maar eens op bezoek gaan bij Fauks opa, die al een tijdje in het ziekenhuis ligt.  Er gebeurt iets vreemds in dat ziekenhuis: een wolk lijkt hen te dwingen naar een bepaalde ruimte te gaan. En daar vinden ze een boek, dat ze - duidt de wolk -  mee moeten nemen. Arme draken: hun zorgeloze bestaan is voorbij: het boek blijkt de schakel in de machtstrijd tussen heksen en feeën. Het is bovendien voorspeld dat Stoebel moet samenwerken met een mensenkind en een zwart beest om te voorkomen dat heksen alle werelden zullen gaan beheersen. Met dat meisje hebben we intussen al kennisgemaakt, al hadden we op dat moment geen idee waarom we ineens in de mensenwereld waren! Sara is de vierde die in de familie op 3 maart geboren is, en haar overleden overgrootmoeder blijkt een bijzonder persoon te zijn. En dat is Sara ook, al beseft ze het nog niet. Omi zal de jonge Sara en de draken helpen in hun missie, die groots en gevaarlijk is. Fantasierijk verhaal, waarin de samenwerking van mens en draak alleen al heel apart is. En dan heb ik het nog niet over dat zwarte beest, die een speciale rol vervult maar vooral een enorme mopperkont is. De draken hebben ieder een eigenaardigheid: Stoebel raakt aan de hik als hij bang is; Fauk blijft maar stuntelen als het gaat om te landen. Dan zijn er nog de fantasienamen: ‘strupflompstilfers’ bijvoorbeeld. Gelukkig kunnen de draken het ook niet goed uitspreken. Dit soort dingen zijn de krenten in de pap, die op zichzelf al heel smakelijk is. Maar er zijn er nog veel meer: ‘Kwadeboza Gemenia’ enig idee wie of wat dat zou zijn? Weet je wat een steekhoorn is, of een aragno-hopper? En een egeb? Zullen onze vier vrienden er in slagen hun opdracht te vervullen? Behalve dat het een erg leuk verhaal is, met veel avontuur en humor, zijn er ook nog fraaie tekeningen van Wouter Tulp, die – zo kennen we deze illustrator immers – zeer goed passen bij het verhaal. Zijn voorstelling van een egeb, dat hoop je niet tegen te komen! En…er komt vast wel een vervolg, met meer spannende avonturen??' (Leestafel)

Over de auteur
Photo Anja Vereijken
Anja Vereijken

Op haar achtste schreef Anja Vereijken een musical. Schrijven is ze sindsdien blijven doen en doet ze nog steeds met veel plezier. Net als bij het lezen van een spannend boek heeft ze ook tijdens het schrijven soms geen idee welke kant het verhaal op gaat. Dan gebeuren er dingen die ze zelf verrassend vindt. ‘Het lijkt of de verhalen uit mijn vingers, via het toetsenbord zo mijn computer inlopen.’

Na jaren van schrijven, waarbij in eerste instantie de stapels papier toenamen en later de harde schijf van haar computer volliep, besloot ze er iets mee te gaan doen. Haar debuut De Koningin van 1b was daarvan het resultaat. Dat was in 2008 en sindsdien zijn er verschillende boeken verschenen, waaronder Stoebel & Sara en de geheime opdracht.

Toon aanbod