Luistervoorbeeld

+23

Een revalidatieproces in beeld
Auteur Annemiek van Munster
Spreker Isa Hoes
Speelduur 5u 12m 22s
€ 4,99

Beschrijving

Een drukke baan, lieve vrienden, een paard en een studie; Annemiek heeft het er maar druk mee.

Ze is open, onhandig, gek op alles met een vachtje op vier pootjes, niet zo hip, een ramp in diëten en relaties, maar altijd nieuwsgierig en op zoek naar zichzelf.
Oh ja, en vanwege aangeboren staar is ze slechtziend.

Hoewel haar zicht niet verder verslechtert, verandert haar ‘foutje’ gaandeweg van een onhandig obstakel in een hardnekkig probleem. Wanneer ze, gedesoriënteerd en oververmoeid, haar gezicht kapot valt op de stoep, wordt ze letterlijk met haar neus op de feiten gedrukt.

Haar levensstijl inclusief stelselmatig onderschatte handicap is niet meer vol te houden.

Annemiek besluit deel te nemen aan een intern revalidatieprogramma bij Visio Het Loo Erf. In de maanden die volgen leert ze met haar beperking om te gaan. Tijdens deze revalidatieperiode houdt zij een dagboek bij dat de basis vormt voor +23. Ze neemt je mee langs een weg met worstelingen, angsten, afscheid en de nodige bijslaapuurtjes, maar ook met zelfspot, vriendschap, gehandicaptengadgets en komische confrontaties. Op indringende wijze beschrijft Annemiek het proces van ontkenning naar erkenning, van haar visuele handicap maar vooral van haarzelf.

Details

UitgeverStichting Zicht in Zicht
Publicatiedatum 2 augustus 2019
ISBN 9789081567336
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 5u 12m 22s
Bestandsgrootte 143 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Annemiek van Munster

Annemiek van Munster (1976) is slechtziend en weet als geen ander hoe belangrijk inclusie is voor mensen met een handicap. Annemiek heeft aangeboren staar waardoor zij blind is aan haar rechteroog. Met haar linkeroog kijkt zij door een koker. Hetgeen zij ziet is ook nog eens heel wazig.

Annemiek debuteerde in 2010 met +23, Een revalidatieproces in beeld waarin ze een jaar uit haar leven beschrijft dat zij doorbracht in het revalidatiecentrum voor blinden en slechtzienden Visio Het Loo Erf. Ook blogt zij over haar leven, haar handicap en haar passies voor Koninklijke Visio.

Toon aanbod