Luistervoorbeeld

De Osiris Opdracht

Auteur Jeroen van Dillen
Spreker Bart de Leeuw
Speelduur 16u 29m 56s
€ 19,95

Beschrijving

Waarom wandelden de indianen, de oude Grieken en aartsvader Abraham met de goden alsof ze echt bestonden? Waarom werd het schrift overal ter wereld tegelijkertijd uitgevonden? En waarom staat de Bijbel vol met hedendaagse wetenschappelijke kennis?

Voor één persoon worden deze vragen beantwoord op weg naar de meest spectaculaire ervaring die een levende mens kan beleven. Vanaf het moment dat er een aanslag op haar wordt gepleegd, voelt het leven van Nora aan als een roller coaster ride, die eindigt in een crypte in de Grote Piramide van Giza in Egypte.

Onderweg ontdekt Nora dat alles met alles samenhangt, dat alle religies uit dezelfde bron komen en dezelfde waarheid beschrijven. De geschiedenis van de wereld is geen lange reeks toevallige gebeurtenissen, maar een complex en organisch geheel van samenhangende ontwikkelingen, met de mens zelf als drijvende kracht.

De Bijbel, de Indiase Veda's, de Dode-Zeerollen en de Egyptische piramideteksten en de werken van Darwin, Einstein en Hawking komen bij elkaar en verklaren zowel spiritueel als wetenschappelijk de ware aard van het menselijk bestaan. Wetenschap en spiritualiteit houden elkaar in balans als Yin en Yang.

Of je gelovige bent of atheïst, wie zeker weet hoe het leven in elkaar zit kan door dit boek wel eens ernstig aan het twijfelen worden gebracht. De Osiris Opdracht is de menselijke ontdekkingstocht naar een hogere waarheid, verpakt als een spannende thriller.

Met een voorwoord van Ramses Max, secretaris van de laatste nog levende Egyptische priester.

Het verhaal

De adembenemend mooie Nora overleeft vlak voor haar drieëndertigste verjaardag een bizar verkeersongeval en ontdekt pas later, als ze opnieuw wordt belaagd, dat het om een aanslag op haar leven ging. Op haar vakantie in India wordt haar het mes op de keel gezet, als ze voor haar werk in Griekenland is wordt ze ontvoerd en op de vlucht in Israël wordt ze neergeschoten. Uiteindelijk vindt ze in Egypte een oude leraar, een Priester van de School van Thoth, die haar beschermt en in de Grote Piramide een ervaring laat meemaken die haar leven verandert.

Nora's waarheid

De beste manier om de waarheid te verstoppen is in de volle openbaarheid. Nora leest, denkt, onderzoekt en spreekt met mensen die elk een specialist zijn op hun gebied. Ze redeneert, legt verbanden en ontdekt stukje bij beetje de geschiedenis van de wereld en de oorsprong van de mens. De joods-christelijke Bijbel, de Indiase Veda's, de Dode-Zeerollen, de Piramideteksten, de hindoes, de indianen, de aboriginals en de profeten uit het Midden-Oosten, ze vertellen allemaal hetzelfde verhaal, maar ieder op zijn eigen manier. Nora vindt de waarheid en slaat zo de brug tussen wetenschap en spiritualiteit.

Deze sprankelende debuutroman van Jeroen van Dillen is een briljante mengeling van imposante feitenkennis met fantastische voorstellingen van de Egyptisch- Grieks- Romeins- christelijke godenwereld.

Goed gedocumenteerd, vlot geschreven, en met verfijnde humor levert dit boek een waardevolle bijdrage aan het denken over geloof en wetenschap. Jeroen van Dillen verleidt de lezer met een verhaal vol spanning, avontuur en hartstocht, maar leert haar of hem ondertussen op een nieuwe manier naar de wereld kijken.

De Osiris Opdracht is een thriller van Nederlandse bodem maar met internationale allure.

Inhoud
Proloog
Deel 1 Utrecht in de zomer
Deel 2 New York rookt een vredespijp
Deel 3 India en de swami
Deel 4 Holland en Mesopotamie
Deel 5 Diner in Athene
Deel 6 Aan boord van de Ishtar
Deel 7 Hava Nagila
Deel 8 Brown Paper
Deel 9 Spiritus Sancti
Deel 10 Het geheim van de Sfinx
Deel 11 Inwijding

Details

ImprintUitgeverij Viradectis
UitgeverLimes
Publicatiedatum 24 mei 2013
ISBN 9789081579087
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 16u 29m 56s
Bestandsgrootte 907 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'De Osiris Opdracht is een echte aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in mythologie, spiritualiteit én in een meeslepend verhaal. Nora en Thomas nemen je mee op een heel bijzonder, spannend avontuur en reiken je en passant het ene na het andere diepere inzicht aan. Dit is een boek vol vaart, spanning en humor, geschreven met veel achtergrondkennis vanuit een heldere visie. Een spirituele thriller om van te genieten.' (Mechteld Jansen, LiterairWerk.nl)

'De auteur laat zien over veel kennis en inzicht te beschikken. ... Lezers die interesse hebben naar de diepere betekenis van het leven, krijgen in dit boek een dwarsdoorsnede van alle stromingen door de eeuwen heen, op een speelse wijze voorgeschoteld.' (Ellis Flipse, Boekengek)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Heerlijk en verrassend
Een heerlijk, spannend en voortdurend verrassend verhaal vol goed uitgewerkte details.
Over de auteur
Photo Jeroen van Dillen

Jeroen van Dillen is auteur.

Wie droomt er niet van om te kunnen leven volgens zijn bestemming? Werk doen dat niet als werk voelt en het pad volgen dat voor hem of haar is uitgestippeld? Jeroen van Dillen had deze droom en bemerkte dat zijn droom langzaam oploste en plaats maakte voor de nachtmerrie van een onvervuld leven, een gevangenis van sleur en verplichtingen, langzaam afdrijvend naar de afgrond van veiligheid en gemakzucht. Hij wist deze ontwikkeling om te buigen en stap voor stap zijn droom alsnog te realiseren, maar dat ging niet zonder slag of stoot.

Na een bedrijfskundige opleiding liet Jeroen van Dillen zich, geleid door zijn technische vaardigheden, verleiden tot een succesvolle carrière in de ICT. Een baan met leuke projecten, prettige professionele collega’s, een leaseauto en een goed salaris maakten een comfortabel leven mogelijk in een frisse nieuwbouwwijk.

In 2009 ging het wringen. De prachtige beloften van een mooie loopbaan brachten niet de vervulling die Jeroen nodig had, maar de hypotheek was gesloten en de leaseauto reed heerlijk. Hij negeerde zijn gevoel en zette lekker de schouders eronder. Toen vond zijn lichaam het welletjes en begon allerlei onverklaarbare kwaaltjes te manifesteren om zijn aandacht te trekken.

Geen enkele dokter bleek hem te kunnen helpen en Jeroen gooide het over een andere boeg; hij besefte dat er moeilijke keuzes gemaakt moesten worden. Om de weg terug te vinden naar zijn bestemming moest hij zekerheden opgeven en een onzekere toekomst omarmen. En dat is wat hij deed. Jeroen had de juiste koers gevonden, maar de volgende uitdaging diende zich aan. Het was hier dat zijn ondernemende verleden zich nuttig toonde. In plaats van eindeloos bij uitgevers te blijven leuren, richtte hij zijn eigen uitgeverij op waarmee hij zijn boeken zelf op de markt bracht. Na twee jaar uitproberen en onderzoeken had hij dat ook onder de knie. Jeroen van Dillen is nu - indachtig zijn diepste zielewens - schrijver en uitgever van romans over wetenschap en spiritualiteit.

Toon aanbod