De Osiris Opdracht
De Osiris Opdracht

De Osiris Opdracht

Briljante mengeling van imposante feitenkennis met fantastische voorstellingen van de Egyptisch- Grieks- Romeins- christelijke godenwereld. Thriller van Nederlandse bodem maar met internationale allure.

Auteur

Jeroen van Dillen

Spreker

Bart de Leeuw

Speelduur

16 uur 29 min

€ 19,95

Beschrijving

Waarom wandelden de indianen, de oude Grieken en aartsvader Abraham met de goden alsof ze echt bestonden? Waarom werd het schrift overal ter wereld tegelijkertijd uitgevonden? En waarom staat de Bijbel vol met hedendaagse wetenschappelijke kennis?

Voor één persoon worden deze vragen beantwoord op weg naar de meest spectaculaire ervaring die een levende mens kan beleven. Vanaf het moment dat er een aanslag op haar wordt gepleegd, voelt het leven van Nora aan als een roller coaster ride, die eindigt in een crypte in de Grote Piramide van Giza in Egypte.

Onderweg ontdekt Nora dat alles met alles samenhangt, dat alle religies uit dezelfde bron komen en dezelfde waarheid beschrijven. De geschiedenis van de wereld is geen lange reeks toevallige gebeurtenissen, maar een complex en organisch geheel van samenhangende ontwikkelingen, met de mens zelf als drijvende kracht.

De Bijbel, de Indiase Veda's, de Dode-Zeerollen en de Egyptische piramideteksten en de werken van Darwin, Einstein en Hawking komen bij elkaar en verklaren zowel spiritueel als wetenschappelijk de ware aard van het menselijk bestaan. Wetenschap en spiritualiteit houden elkaar in balans als Yin en Yang.

Of je gelovige bent of atheïst, wie zeker weet hoe het leven in elkaar zit kan door dit boek wel eens ernstig aan het twijfelen worden gebracht. De Osiris Opdracht is de menselijke ontdekkingstocht naar een hogere waarheid, verpakt als een spannende thriller.

Met een voorwoord van Ramses Max, secretaris van de laatste nog levende Egyptische priester.

Het verhaal

De adembenemend mooie Nora overleeft vlak voor haar drieëndertigste verjaardag een bizar verkeersongeval en ontdekt pas later, als ze opnieuw wordt belaagd, dat het om een aanslag op haar leven ging. Op haar vakantie in India wordt haar het mes op de keel gezet, als ze voor haar werk in Griekenland is wordt ze ontvoerd en op de vlucht in Israël wordt ze neergeschoten. Uiteindelijk vindt ze in Egypte een oude leraar, een Priester van de School van Thoth, die haar beschermt en in de Grote Piramide een ervaring laat meemaken die haar leven verandert.

Nora's waarheid

De beste manier om de waarheid te verstoppen is in de volle openbaarheid. Nora leest, denkt, onderzoekt en spreekt met mensen die elk een specialist zijn op hun gebied. Ze redeneert, legt verbanden en ontdekt stukje bij beetje de geschiedenis van de wereld en de oorsprong van de mens. De joods-christelijke Bijbel, de Indiase Veda's, de Dode-Zeerollen, de Piramideteksten, de hindoes, de indianen, de aboriginals en de profeten uit het Midden-Oosten, ze vertellen allemaal hetzelfde verhaal, maar ieder op zijn eigen manier. Nora vindt de waarheid en slaat zo de brug tussen wetenschap en spiritualiteit.

Deze sprankelende debuutroman van Jeroen van Dillen is een briljante mengeling van imposante feitenkennis met fantastische voorstellingen van de Egyptisch- Grieks- Romeins- christelijke godenwereld.

Goed gedocumenteerd, vlot geschreven, en met verfijnde humor levert dit boek een waardevolle bijdrage aan het denken over geloof en wetenschap. Jeroen van Dillen verleidt de lezer met een verhaal vol spanning, avontuur en hartstocht, maar leert haar of hem ondertussen op een nieuwe manier naar de wereld kijken.

De Osiris Opdracht is een thriller van Nederlandse bodem maar met internationale allure.

Inhoud
Proloog
Deel 1 Utrecht in de zomer
Deel 2 New York rookt een vredespijp
Deel 3 India en de swami
Deel 4 Holland en Mesopotamie
Deel 5 Diner in Athene
Deel 6 Aan boord van de Ishtar
Deel 7 Hava Nagila
Deel 8 Brown Paper
Deel 9 Spiritus Sancti
Deel 10 Het geheim van de Sfinx
Deel 11 Inwijding

Details

Imprint

Uitgeverij Viradectis

Uitgever

Limes

Publicatiedatum

24 mei 2013

ISBN

9789081579087

Taal

Nederlands

Speelduur

16 uur 29 min

Bestandsgrootte

907 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags