Luistervoorbeeld

De Isis Inspiratie

Auteur Jeroen van Dillen
Spreker Bart de Leeuw
Speelduur 17u 16m 31s
€ 19,95

Beschrijving

Hoe komt het dat het belangrijkste spirituele erfgoed van China als twee druppels water lijkt op het esoterisch christendom? Kunnen we nu eindelijk de waarheid kennen over het liefdesleven van Jezus? En wat had Maria Magdalena na de vergeestelijking van haar Messias te zoeken in Frankrijk?

Nora krijgt in dit spannende vervolg op De Osiris Opdracht een dubbele missie. Haar oude Egyptische leermeester Ramses Max is ontvoerd door het leger, of krachten daarachter, en Nora gaat naar hem op zoek. Intussen heeft dezelfde leermeester voor haar een pad uitgestippeld dat haar helpt om haar opleiding te voltooien, zodat ze een ontmoeting met de Hoge Raad van Horus waardig is.

Nora's geliefde Thomas laat zich inpalmen door een enigmatische figuur en zijn buitenaards verleidelijke vrouw. Zij zetten hem onder druk om Nora aan hen uit te leveren, en het vergt ingrijpen van Isis en Osiris zelf om een ramp te voorkomen.

De Isis Inspiratie biedt een verse kijk op het christendom, het boeddhisme, de kabbala en een variëteit aan pantheons uit Europa en het Midden-Oosten, vanuit de beste atheïstische traditie.

Inhoud
Proloog
Deel 1 Terug naar de woestijn
Deel 2 Het land in het midden
Deel 3 Báiméi dàoren dòngxi yiqiè
Deel 4 Promise me delight (you need love)
Deel 5 De Weg tot de Vader
Deel 6 Start spreadin’ the news
Deel 7 Long Island Iced Tea
Deel 8 Mozes en de kruistochten
Deel 9 Operatie Ramses Max
Deel 10 Lithosfeer
Deel 11 Ridders van Ramses

Details

ImprintUitgeverij Viradectis
UitgeverLimes
Publicatiedatum 25 maart 2014
ISBN 9789081579094
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 17u 16m 31s
Bestandsgrootte 949 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Een jong koppel dat voorbestemd is om het tegen het kwaad op te nemen in de wereld, wordt in dit vervolg op De Osiris opdracht meegesleept in een strijd tussen de Goden. Een schimmige organisatie die de mensheid heeft geïnfiltreerd wil er voor zorgen dat waarheden en vrede ver te zoeken zijn. Het brede palet van onderwerpen uit de religieuze geschiedenis zorgt ervoor dat niet alleen een spannend verhaal wordt gepresenteerd, maar voedt de geest ook met de gepresenteerde feiten en mythen.' (Alexander Cammans, Schrijverspunt)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Jeroen van Dillen

Jeroen van Dillen is auteur.

Wie droomt er niet van om te kunnen leven volgens zijn bestemming? Werk doen dat niet als werk voelt en het pad volgen dat voor hem of haar is uitgestippeld? Jeroen van Dillen had deze droom en bemerkte dat zijn droom langzaam oploste en plaats maakte voor de nachtmerrie van een onvervuld leven, een gevangenis van sleur en verplichtingen, langzaam afdrijvend naar de afgrond van veiligheid en gemakzucht. Hij wist deze ontwikkeling om te buigen en stap voor stap zijn droom alsnog te realiseren, maar dat ging niet zonder slag of stoot.

Na een bedrijfskundige opleiding liet Jeroen van Dillen zich, geleid door zijn technische vaardigheden, verleiden tot een succesvolle carrière in de ICT. Een baan met leuke projecten, prettige professionele collega’s, een leaseauto en een goed salaris maakten een comfortabel leven mogelijk in een frisse nieuwbouwwijk.

In 2009 ging het wringen. De prachtige beloften van een mooie loopbaan brachten niet de vervulling die Jeroen nodig had, maar de hypotheek was gesloten en de leaseauto reed heerlijk. Hij negeerde zijn gevoel en zette lekker de schouders eronder. Toen vond zijn lichaam het welletjes en begon allerlei onverklaarbare kwaaltjes te manifesteren om zijn aandacht te trekken.

Geen enkele dokter bleek hem te kunnen helpen en Jeroen gooide het over een andere boeg; hij besefte dat er moeilijke keuzes gemaakt moesten worden. Om de weg terug te vinden naar zijn bestemming moest hij zekerheden opgeven en een onzekere toekomst omarmen. En dat is wat hij deed. Jeroen had de juiste koers gevonden, maar de volgende uitdaging diende zich aan. Het was hier dat zijn ondernemende verleden zich nuttig toonde. In plaats van eindeloos bij uitgevers te blijven leuren, richtte hij zijn eigen uitgeverij op waarmee hij zijn boeken zelf op de markt bracht. Na twee jaar uitproberen en onderzoeken had hij dat ook onder de knie. Jeroen van Dillen is nu - indachtig zijn diepste zielewens - schrijver en uitgever van romans over wetenschap en spiritualiteit.

Toon aanbod