Luistervoorbeeld

Soundtrackcity Oostelijk Havengebied

Het einde van de wereld
Auteur Mechtild Prins, Wim Conradi
Spreker Remco Melles
Speelduur 1u 6m 53s
€ 5,00

Beschrijving

Het Oostelijk Havengebied is het resultaat van een roerige en ingrijpende metamorfose. Tot in de jaren ’70 van de vorige eeuw was hier een drukke zee- en Rijnhaven, in de jaren ’80 was het een vrijplaats voor krakers en stadsnomaden. Na een ingrijpende stadsvernieuwing in de jaren ‘90 is het nu een toonaangevend stuk stad. De buurt is strak ingericht, dicht bebouwd en ligt er opgeruimd bij. Er wonen meer mensen per vierkante meter dan in enig andere buurt van Amsterdam. En met veel genoegen; de buurt is erg populair als woonplek.

Het ruige verleden lijkt lang voorbij. De krakers hebben plaatsgemaakt voor een creatieve klasse, die professioneel werkt aan een nieuwe samenleving. Is het een geslaagd experiment of de zoveelste vertrutting van een ooit zo spannende rafelrand van stad? Ga mee op zoek naar sporen, verhalen en opinies van de oorspronkelijke bewoners en kolonisten.

Startpunt:
Lloyd Hotel & Culturele Ambassade
Oostelijke Handelskade 34
1019 BN Amsterdam

Verteller en gids: Remco Melles
Stemmen: Claud Biemans, Thijs de Melker, Bob Fosko, Joop Bisschop, Jan van Kallingen, Richard Mosterd, Willem Voet, Hermien Buyse, Michiel Huijsman, Lennart Vader, Pinky Keizer, Claire Teurlings, Suzanne Oxenaar, Dick Rijken en het schippersechtpaar Toon en Katrien Bennik

Inhoud
Deze geluidswandeling wordt geleverd met routekaart als PDF. Er zijn zeventien tracks:

1. Uw gids
2. Gure eilanden
3. Ontsmettingsgebouw
4. Zeemansvrouwen
5. Havenbekkens
6. Kapiteinshuizen
7. Kraken
8. Steeg
9. Twintig meter
10. Verre reis
11. Kraan
12. Blauwe poort
13. Einde van de wereld
14. Pakhuizen
15. Slingerpad
16. Lloyd geschiedenis
17. Op de brug

Uitleg
Deze wandeling duurt circa 75 minuten. Op de kaart is precies te zien welke route de wandeling volgt. Je kunt de routekaart uitprinten voor onderweg of om je vooraf te oriënteren.

Tijdens het wandelen heb je de kaart in principe niet nodig, want in de audio zijn duidelijke wandelinstructies opgenomen. Mocht je toch de weg kwijt raken dan is de kaart een hulpmiddel om weer op het juiste spoor komen. De cijfers op de route geven aan waar elke audiotrack begint. Dus ben je de weg kwijt? Loop naar een cijfer op de kaart en start de desbetreffende track en je bent weer op de route.

Openbaar vervoer: Neem van het Centraal Station tram 26 en stap uit op halte Rietlandpark (de derde halte). Of neem tram 10 die rijdt tussen de Van Hallstraat en het Azartplein en stap uit op halte Rietlandpark.

Details

UitgeverSoundtrackcity
Publicatiedatum 28 december 2012
ISBN 9789081800556
Taal Nederlands
Soort audioOverige spraak (hoorcollege, interview, discussie, audiotour)
Speelduur 1u 6m 53s
Bestandsgrootte 129 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Mechtild Prins (1960) studeerde in 1988 af aan de Toneel Akademie in Maastricht, waarna zij les gaf aan amateurs en haar eerste voorstellingen maakte met amateurs en studenten. Mechtild maakte verschillende muziektheatervoorstellingen bij Hollandia. Zij werkte als freelancer bij verschillende gezelschappen als het NNT en Huis aan de Amstel.

In 2000 studeerde Mechtild af bij DasArts in Amsterdam onder leiding van Ritsaert ten Cate. Sinds die tijd heeft zij zich voornamelijk gericht op documentair theater. Na het succesvolle Global Life maakte zij de documentaire-voorstellingen Het Land In Mij, Oud Vel, Mannen/Meccano/Mijnen & Metropolis en Eik en Duin.

Van 2001 tot eind 2004 was Mechtild artistiek leidster van Het Lokaal Van Spannende Zaken en ontving zij structureel subsidie om onderzoek te doen vanuit de vraag: hoe van documentair materiaal theater te maken. In 2004 maakte ze in dit kader de documentaire film Rare Stien.

Momenteel schrijft Mechtild Prins een boek over documentair theater. Dit doet zij binnen het lectoraat theaterprocessen van Nirav Christov bij de HKU. Daarnaast werkt ze met studenten van verschillende opleidingen en is ze mentor van jonge makers bij het ontwikkelen van hun voorstellingen.

Toon aanbod