Luistervoorbeeld

Soundtrackcity Weesp

Waterlanders
Auteur Judith Hofland, Anne Wellmer
Spreker Anna Maria Versloot, Saskia Rinsma, Arie Kant
Speelduur 1u 16m 23s
€ 5,00

Beschrijving

In deze geluidswandeling word je meegenomen op een theatrale ontdekkingsreis. Het water van de Vecht is een vrouwelijk personage dat je toespreekt en je meeneemt om het landschap te ervaren op een nieuwe, persoonlijke en intense manier. Laat je meevoeren door het water en ontdek de onbekende tussenruimte van de Stelling van Amsterdam.

De Stelling van Amsterdam is een oude verdedigingslinie die in een cirkel rond Amsterdam ligt. De Stelling is tussen 1880 en 1914 aangelegd. Het idee achter de Stelling is een staaltje Hollands waterbouwkundig vernuft. Met een ingenieus systeem kon het land onder water worden gezet, waardoor de vijand op afstand werd gehouden. Er is nooit slag geleverd rond de Stelling, maar nog tot 1963 gold de zgn. ‘Kringenwet’ die er voor heeft gezorgd dat het Hollands landschap ter plaatse relatief open is gebleven. Voor meer informatie zie www.stellingvanamsterdam.nl

Startpunt: Fort aan de Ossenmarkt
Ossenmarkt 44
1381 LX Weesp

Tekst gesproken door Anna Maria Versloot. Zang door Mikae Natsuyama. Stemmen door Saskia Rinsma en Arie Kant.

Inhoud
Deze geluidswandeling heeft 7 tracks; intro A en B en track 1 t/m 5:

Intro A. Introductie, historische context & praktische info
Intro B. Beginpunt van de wandeling
Track 1. Landmens
Track 2. Uitdijen
Track 3. Verkoelen zal ik je
Track 4. Stormvloed
Track 5. Waterland

De nummers op de kaart worden op de audio uitgesproken. Bijvoorbeeld “Track 3”. Als je een snelle loper bent kom je misschien eerder bij nummer 3 op de kaart aan dan voorzien. Wacht dan even totdat “Track 3” wordt uitgesproken en loop dan weer verder.

Als je een langzame loper bent en je hoort “Track 3” uitgesproken worden terwijl je er nog niet bent, kun je het geluid even pauzeren. Als je punt 3 hebt bereikt druk je weer op play.

Uitleg
Deze wandeling duurt circa 60 minuten. Op de kaart is precies te zien welke route de wandeling volgt. Je kunt de routekaart uitprinten voor onderweg of om je vooraf te oriënteren.

Tijdens het wandelen heb je de kaart in principe niet nodig, want in de audio zijn duidelijke wandelinstructies opgenomen. Mocht je toch de weg kwijt raken dan is de kaart een hulpmiddel om weer op het juiste spoor komen. De cijfers op de route geven aan waar elke audiotrack begint. Dus ben je de weg kwijt? Loop naar een cijfer op de kaart en start de desbetreffende track en je bent weer op de route.

Openbaar vervoer
Reis naar station Weesp en loop naar de voorzijde van het station. Sla linksaf en loop door tot de Vecht. Ga naar rechts en houd de Vecht aan je linkerhand tot je over de ophaalbrug naar links kunt. Fort aan de Ossenmarkt ligt nu recht voor je. Loop tegen de klok in om het fort naar de ingang. Hier start de wandeling.

De terugweg is op eigen gelegenheid.

Details

UitgeverSoundtrackcity
Publicatiedatum 28 december 2012
ISBN 9789081800570
Taal Nederlands
Soort audioOverige spraak (hoorcollege, interview, discussie, audiotour)
Speelduur 1u 16m 23s
Bestandsgrootte 179 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Judith Hofland studeerde af aan de HKU, richting Theatre Design (decorontwerp). Al tijdens haar opleiding hield zij zich volop bezig met videoprojectie in de ruimte. Bij Opening Night van Toneelgroep Amsterdam leerde ze meer over het gebruik van camera en projectie in het theater. Voor Oerol en Over het IJ maakte Judith in 2008 en 2009 als beeldend theatermaker de audiotour Spotters, en de videotour Met Open Ogen. Voor de opening van Forum Images in Groningen maakte ze de videotour Flitsen. In 2011 maakte ze de voorstelling Birthday Boy, waar het publiek deelnam aan een feest.

In haar werk is zoekt Judith Hofland naar manieren om het publiek binnen de voorstelling deel te laten nemen. Naast audiotours ontwierp ze decors voor o.a. De Vogelfabriek, theatergroep Aan Tafel en Bonte Hond. En zoekt ze de combinatie van video in décor in Fewer Emergencies van Julia Bless en bij de voorstelling Nacht van Max.

Toon aanbod