Luistervoorbeeld

De Drenkeling

Sonnettencyclus afgewisseld met 15 monologen
Auteur Rutger Weemhoff
Spreker Rutger Weemhoff
Speelduur 4u 47m 47s
€ 17,95

Beschrijving

Sonnettencyclus, afgewisseld met 15 monologen, ingesproken door Rutger Weemhoff, geluidscollage van Frank Gustafson.

In vijftien fragmenten wordt u meegenomen op een 5 uur durende tekstuele tour-de-force in een meditatieve stroom van woorden: de als een symfonisch muziekstuk klinkende gedachtestroom van een drenkeling. Het onderbewustzijn van deze drenkeling doet in al zijn gelaagdheid ook uw gedachten kolkend stromen. U betreedt een geheel eigen wereld, het universum van een kunstenaar.

Inclusief ebook (pdf) met de volledige tekst.

Inhoud
1. De Tederheid
2. De Verliefdheid
3. De Liefde
4. De Vreugde
5. De Hysterie
6. De Wellust
7. De Woede
8. Het Verdriet
9. De Uitzinnigheid
10. De Haat
11. Het Verlangen
12. De Wanhoop
13. De Angst
14. De Waanzin
15. De Verwondering

Details

UitgeverPartout
Publicatiedatum 18 mei 2014
ISBN 9789082229806
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 4u 47m 47s
Bestandsgrootte 461 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Rutger Weemhoff

Rutger Willem Weemhoff (01-01-1948) was jarenlang actief als acteur in het theater en voor televisie. Na zijn opleiding aan het Gymnasium in Voorburg en studie aan de Toneelschool te Amsterdam was Weemhoff vanaf 1972 te zien bij gezelschappen als Poëzie Hardop en Centrum. Hij was in 1977 de eerste in Nederland met een solovoorstelling: de muziektheaterproductie De Jongste Dag.

In 1979 richtte hij een regionale theatergroep in Noord-Holland op, Toneelgroep Acht Oktober, alwaar hij een aantal jaren lokatietheater in een tent in nieuwbouwwijken of op het biljart in cafés maakte. Hij maakte tal van politiek-satirische afleveringen met zijn eigen Videotheater op de Amsterdamse Kabel en voor de VPRO en persifleerde daar onder anderen Lubbers. Op de landelijke televisie speelde hij de rol van Koekebakker bij de NCRV in Titaantjes (Nescio), hij deed mee in de dramaserie Dubbelleven. In 1995 speelde hij de rol van de boer die op zoek is naar een vrouw, Ritske de Bont, in de met een Gouden-Televizier-Ring bekroonde dramaserie Vrouwenvleugel.

Landelijke bekendheid kreeg hij in 1996 door zijn rol als magnaat c.q. bad guy Henri van Cloppenburg in de dagelijkse serie Goudkust. Hij maakte in de jaren '80 als regisseur een aantal door hem zelf geschreven televisiedramaproducties voor de NOS televisie: De Werking, Dansen wij vanavond? Ondergangen. Naast zijn bezigheden als acteur studeerde Weemhoff in de jaren '80 tevens enkele jaren filosofie aan de Gemeentelijke Universiteit van Amsterdam. In 2002 interviewde het blad Filosofiemagazine hem als Filosoof van de Dood naar aanleiding van zijn boek FilosofievandeDood.nl, waarin hij zijn levensfilosofie uiteenzet: Filosofie van de dood, das pas leven!

Als auteur schreef Weemhoff tal van teksten: boeken, novellen, korte verhalen, dichtbundels, toneelstukken, filmscenario’s, columns, blogs, essays (soms onder het pseudoniem Partout). April 2010 voltooide hij zijn eerste roman Dodeman, een kroniek van een bijna-dood ervaring. Ook schreef hij methodische handboeken voor acteurs over leren acteren. Momenteel werkt Weemhoff aan de ontwikkeling van een Europese zoekmachine: Snakesearch.

Toon aanbod