Luistervoorbeeld

Een fantastische ruïne

Auteur Els Ingeborg Smits
Voorlezer Maeve van der Steen
Speelduur 43m 18s
€ 8,00

Beschrijving

Het moet er eindelijk van komen. Eva maakt een afspraak met Rosalinde, de dertig jaar jongere minnares van haar man. Ze treffen elkaar in een Amsterdams etablissement. Wat wil Eva met deze ontmoeting bereiken, denkt zij werkelijk het lot te kunnen keren?

Actrice Els Ingeborg Smits (1944 – 2011) overhandigde enkele weken voor haar dood Een Fantastische Ruïne aan Matin van Velthuizen, die de monoloog een jaar later als theatrale lezing regisseerde in Theater Bellevue.

In deze audioversie van Een Fantastische Ruïne horen we actrice Maeve van der Steen dit tragische en tegelijkertijd humoristische verhaal vertellen. Een verhaal vol verrassende wendingen vanuit oudere naar jonge vrouw, van heden naar verleden, van realiteit naar theater.

Details

UitgeverBeter laat dan nog later
Publicatiedatum 24 oktober 2016
ISBN 9789082485417
Taal Nederlands
Speelduur 43m 18s
Bestandsgrootte 59 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Els Ingeborg Smits
Els Ingeborg Smits

Els Ingeborg Smits (1944-2011) was een Nederlands toneel-, televisie- en filmactrice, regisseur en toneelschrijfster. Smits studeerde aan de Toneelschool van Amsterdam en was van 1973 tot 1984 verbonden aan Toneelgroep Baal van Leonard Frank. Ze debuteerde in de musical De Kleine Waarheid van Wim Sonneveld en speelde daarna in stukken als Oidipoes, Sydroom en Driesprong. Ze speelt de rol van Betty van de Warnincksfeldt in de musical De Kleine Parade. Voor haar rol in het laatstgenoemde stuk werd zij in 1988 beloond met de Colombina, de jaarlijkse prijs die wordt uitgereikt voor de meest indrukwekkende vrouwelijke, ondersteunende acteursrol in het Nederlands theaterseizoen.

Ondertussen was ze ook te zien in diverse film- en televisieproducties, waaronder Bekende gezichten, gemengde gevoelens (1980) en de jeugdserie Thomas en Senior met onder meer Lex Goudsmit in de hoofdrol. Daarna had ze (gast)rollen in televisieseries als Pleidooi, Jiskefet, Grijpstra & De Gier, Loenatik, De Daltons, de jongensjaren en films als Ik ga naar Tahiti, Van God Los en Timboektoe.

In 2009 was ze te zien in de dramaserie Verborgen Gebreken, waarin ze de rol vertolkte van Liselore Rademaker-van de Meer. Ze werd in het najaar van 2011 gevraagd de rol van koningin Wilhelmina te gaan spelen in de musical Soldaat van Oranje maar ze was vanwege ziekte niet meer in staat de rol aan te nemen.

Toon aanbod