Luistervoorbeeld

Het zeeparfum van Oom François

Auteur Dieuwke Parlevliet
Spreker Dieuwke Parlevliet
Speelduur 4u 12m 8s
€ 14,00

Beschrijving

Als Rafy Lilar het schip van oom Francois ziet, droomt hij ervan om ook zeeman te worden. Zijn oude oom heeft alle wereldzeeën bevaren op zoek naar het ultieme zeeparfum. Nu zit oom François in Sint Barbara, een verpleeghuis. Zijn hond Nies woont bij Rafy. Iedere zondag gaan ze samen op bezoek bij oom François en al die andere wonderlijke types die er wonen.

Maar Rafy is er ook vaak 's nachts. Dan helpt hij zijn oude oom met het geheime nachtelijke reisbureau. De directeur is niet alleen tégen vertrekken, maar is verder ook geen lekkere jongen... holiemekkelolie!

Details

UitgeverZB boek
Publicatiedatum 16 maart 2016
ISBN 9789082489217
Taal Nederlands
Speelduur 4u 12m 8s
Bestandsgrootte 347 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Dieuwke Parlevliet
Dieuwke Parlevliet

Dieuwke Parlevliet (1959) is opgegroeid in Den Haag, heeft theologie gestudeerd en was hervormd predikant in Ede. Nu woont ze in Zierikzee. Al op de basisschool schreef de juf haar: 'Het zal me niets verbazen als jij later kinderboekenschrijfster wordt!' Dat 'later' werd véél later want Dieuwke werd eerst kleuterjuf, toen dominee, daarna dichter, en ook nog ontwerper.

Dieuwke (spreek uit als Djoeke) heeft Het zeeparfum van Oom François geschreven omdat ze dicht bij de zee woont en van zeelucht houdt. Ze wilde een echt zeeparfum gaan maken maar daar moet je een 'neus' voor zijn. Toen heeft ze oom François gevonden. Hij is een parfummaker. Een échte neus. En hij is zeeman geweest.

Toon aanbod