Luistervoorbeeld

Paradijs bv

Op weg naar werk
Auteur Riccardo Alberelli
Spreker Louis van Beek
Speelduur 3u 47m 32s
€ 15,00

Beschrijving

Drie maanden lang sorteert Rodolfo klerenhangers, vouwt dozen en stopt stickers in cellofaan. Als hij daarmee klaar is, mag hij in training. Samen met zijn collega’s doet hij dagelijks gymnastiekoefeningen en leert hij heel erg positief te zijn.

In Paradijs bv komen mensen voorbij die voor die tijd geen betaald werk hadden, of afhankelijk waren van een financiële aanvulling tot bijstandsniveau. Met hulp van een groot aantal coaches, consulenten, trainers en begeleiders moeten zij weer financieel onafhankelijk worden. Het is een uiteenlopend stel mensen van analfabeet tot doctorandus. Elk probeert op zijn manier om te gaan met de situatie waarin hij verkeert.

Via werktraining en coaching in ‘positief denken’ stomen de begeleiders hen klaar voor de arbeidsmarkt. ‘Als je jezelf een voorstelling maakt van wat je wilt, dan kun je dat ook bereiken’, is de belangrijkste boodschap. Maar of dat ook helpt bij het vinden van een betaalde droombaan met een contract dat langer duurt dan zes maanden en één dag?

Paradijs bv is een absurdistisch, hilarisch, soms schrijnend verslag van een re-integratietraject richting betaald werk. Riccardo Alberelli was twintig jaar journalist. Nu schrijft en dicht hij in zijn vrije tijd en werkt inmiddels alweer bijna vijf jaar, vier dagen per week op een ‘traject richting regulier werk’. Ongeveer twintig verschillende begeleiders vergezelden hem hierbij.

Details

ImprintUitgeverij Parterre
UitgeverDe Vrije Uitgevers
Publicatiedatum 25 januari 2018
ISBN 9789082770315
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 3u 47m 32s
Bestandsgrootte 208 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Riccardo Alberelli

Riccardo Alberelli (1954) is geboren in Utrecht als zoon van een Utrechtse moeder en een Italiaanse vader. Hij studeerde aan de pedagogische academie en werkte o.a. bij het project Onderwijs en Oude Volksbuurten in Utrecht.

Vervolgens werkte hij als vrijwilliger voor diverse bladen en kranten. Later volgde hij de School voor de Journalistiek en Voorlichting en werkte dertien jaar als freelance journalist. Hij schreef vooral over onderwijs en minderheden in Nederland.

In 1986 verscheen: De Zeven Steegjes, 125 jaar volksleven in Utrecht (met Nol van Dongen). Eind jaren negentig maakte hij o.a. het Wereldburgerpaspoort en de Agenda van Verlangen (met Hans Bik en Henk Droog).
Van 2005 tot 2008 was hij medewerker van het Volksbuurtmuseum Wijk C in Utrecht.

Sinds anderhalf jaar is hij medewerker communicatie van de Kliëntenraad Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Utrecht. Al vijftien jaar publiceert De Poëzieclub, waar hij lid van is, een jaarlijkse bundel Poëzie op reis geschreven.

Toon aanbod