Paradijs bv
Paradijs bv

Paradijs bv

Op weg naar werk

'Paradijs bv' is een absurdistisch, hilarisch, soms schrijnend verslag van een re-integratietraject richting betaald werk.

Auteur

Riccardo Alberelli

Spreker

Louis van Beek

Speelduur

3 uur 47 min

€ 15,00

Beschrijving

Drie maanden lang sorteert Rodolfo klerenhangers, vouwt dozen en stopt stickers in cellofaan. Als hij daarmee klaar is, mag hij in training. Samen met zijn collega’s doet hij dagelijks gymnastiekoefeningen en leert hij heel erg positief te zijn.

In Paradijs bv komen mensen voorbij die voor die tijd geen betaald werk hadden, of afhankelijk waren van een financiële aanvulling tot bijstandsniveau. Met hulp van een groot aantal coaches, consulenten, trainers en begeleiders moeten zij weer financieel onafhankelijk worden. Het is een uiteenlopend stel mensen van analfabeet tot doctorandus. Elk probeert op zijn manier om te gaan met de situatie waarin hij verkeert.

Via werktraining en coaching in ‘positief denken’ stomen de begeleiders hen klaar voor de arbeidsmarkt. ‘Als je jezelf een voorstelling maakt van wat je wilt, dan kun je dat ook bereiken’, is de belangrijkste boodschap. Maar of dat ook helpt bij het vinden van een betaalde droombaan met een contract dat langer duurt dan zes maanden en één dag?

Paradijs bv is een absurdistisch, hilarisch, soms schrijnend verslag van een re-integratietraject richting betaald werk. Riccardo Alberelli was twintig jaar journalist. Nu schrijft en dicht hij in zijn vrije tijd en werkt inmiddels alweer bijna vijf jaar, vier dagen per week op een ‘traject richting regulier werk’. Ongeveer twintig verschillende begeleiders vergezelden hem hierbij.

Details

Imprint

Uitgeverij Parterre

Uitgever

Vrije Uitgevers, De

Publicatiedatum

25 januari 2018

ISBN

9789082770315

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 47 min

Bestandsgrootte

208 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Riccardo Alberelli (1954) is geboren in Utrecht als zoon van een Utrechtse moeder en een Italiaanse vader. Hij studeerde aan de pedagogische academie en werkte o.a. bij het project Onderwijs en Oude Volksbuurten in Utrecht.

Vervolgens werkte hij als vrijwilliger voor diverse bladen en kranten. Later volgde hij de School voor de Journalistiek en Voorlichting en werkte dertien jaar als freelance journalist. Hij schreef vooral over onderwijs en minderheden in Nederland.

In 1986 verscheen: De Zeven Steegjes, 125 jaar volksleven in Utrecht (met Nol van Dongen). Eind jaren negentig maakte hij o.a. het Wereldburgerpaspoort en de Agenda van Verlangen (met Hans Bik en Henk Droog).
Van 2005 tot 2008 was hij medewerker van het Volksbuurtmuseum Wijk C in Utrecht.

Sinds anderhalf jaar is hij medewerker communicatie van de Kliëntenraad Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Utrecht. Al vijftien jaar publiceert De Poëzieclub, waar hij lid van is, een jaarlijkse bundel Poëzie op reis geschreven.

Meer spreker Louis van Beek Bekijk alles

De grote Gatsby

De grote Gatsby

F. Scott Fitzgerald

€ 9,99
Een gewaarschuwd mens

Een gewaarschuwd mens

Jeffrey Archer

€ 14,99
Griekse mythen

Griekse mythen

Imme Dros

€ 14,99
Een goed bewaard geheim

Een goed bewaard geheim

Jeffrey Archer

€ 14,99