Luistervoorbeeld

Uw patiënt; onze moeder

Pleidooi voor samen zorgen in het verpleeghuis
Auteur Mieka Vroom
Spreker Tanneke Hartzuiker
Speelduur 5u 15m 14s
€ 15,00

Beschrijving

Mieka Vroom is freelance journaliste en houdt zich bezig met de relatie tussen familie en professional in de zorg. Tijdens het tien jaar durend verblijf van haar moeder in het verpleeghuis hield zij een blog bij met als motto: ‘We don’t have any problems with the residents. Just with their relatives.’

Na het overlijden van haar moeder in 2012 begon zij met het schrijven van Uw patiënt; onze moeder. In dit boek betoogt zij dat het mogelijk is om familie een serieuze rol te laten spelen in de zorg voor haar familielid in een verpleeghuis. Haar verhaal laat zien dat dit ook weerstand oproept. Een verpleeghuis heeft zijn eigen dynamiek en stelt vaak (onnodige) grenzen tot waar familie mag helpen. De familie in dit boek laat zich daar echter niet door weerhouden. Zij is actief betrokken bij de zorg die daardoor persoonlijker en zinvoller wordt. Dit boek maakt het belang en de betekenis van samenwerking duidelijk, tussen alle betrokkenen.

Details

ImprintUitgeverij Parterre
UitgeverDe Vrije Uitgevers
Publicatiedatum 14 februari 2018
ISBN 9789082770322
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 5u 15m 14s
Bestandsgrootte 289 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Mieka Vroom

Mieka Vroom (1955) is freelance journalist en schrijft voor tijdschriften in zorg en welzijn, o.a. TVZ, Tijdschrift voor Verpleegkundigen.

Van 2005 tot 2016 hield zij een weblog bij over haar ervaringen met de zorg in het verpleeghuis van haar moeder. (www.zorgenvoormijnmoeder.blogspot.com) In 2008 deed zij onderzoek naar familieparticipatie in verpleeghuizen: Van alles mag, niets hoeft naar partner in de zorg.

Toon aanbod