Luistervoorbeeld

Zoet & zilt

Auteur Ingrid van den Oord
Voorlezer Ingrid van den Oord
Speelduur 47m 8s
€ 7,50

Beschrijving

Het audioboek ZOET & ZILT is net als de papieren bundel onderverdeeld in de seizoenen.

De onderwerpen zijn divers. De 'dichter van de Hoeksche Waard' is net als 'andere' stadsdichters vrij in haar keuze. Je luistert naar gedichten over geschiedenis, actuele zaken, over mensen die zich inzetten voor de ander, over natuur en cultuur en specifieke zaken wat een voornamelijk agrarisch riviereneiland betreft.

Elke maand is er een gedicht geschreven. Soms sluiten ze aan bij de maand, een ander gedicht heeft daar weer niets mee te maken. Een aantal instanties zoals bijvoorbeeld het Museum Hoeksche Waard hebben opdrachten verstrekt voor een gedicht.

Per gedicht is er door Ingrid onderzoek verricht. Ook deze informatie is beknopt opgenomen. In totaal zijn er 30 gedichten.

De Hoeksche Waard is een inspirerende omgeving. Een nationaal landschap met veel bijzondere gebieden. De titel van de bundel verwijst daar ook naar: zoet verwijzend naar het goede in het leven en de zoete rivieren die het eiland omsluiten. Zilt naar de zee, het zout wat in de diepe klei zit, de geschiedenis van herhaaldelijke overstromingen door de zee en de continue invloed van zout én zoet water.

De cover is een detail van een lino door Ingrid gemaakt. In de papieren bundel staan 4 lino's. Per seizoen een. Daarvan zijn ansichtkaarten gedrukt. Met twee lino's extra is er een set ansichtkaarten van 6 lino's. De papieren bundel en de set kaarten zijn via haar website aan te schaffen.

Ingrid werd 'dichter van de Hoeksche Waard' na het winnen van een dichtwedstrijd uitgeschreven door het bram Roza-festival en Dok-C. De bundel en het audiobook beginnen met dit gedicht. Het een kennismaking met het eiland door de schrijfster.

Details

UitgeverBookora
Publicatiedatum 11 september 2018
ISBN 9789082833317
Taal Nederlands
Speelduur 47m 8s
Bestandsgrootte 65 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Ingrid van den Oord
Ingrid van den Oord

Ingrid van den Oord (1967) is dichter en beeldend kunstenaar uit Piershil. Het beeldend werk van Ingrid van den Oord kenmerkt zich door een bepaalde manier van vervreemden en door het combineren en afwisselen van biologische abstractie met figuratie.

Hoe verhouden mensen zich tot elkaar en de snel veranderende maatschappij? Hoe gaan mensen om met voortsnellen van tijd, revoluties, digitaal en politiek,sociaal, en met invloed van toepassingen voortkomend uit wetenschap en onderzoek?

Ze werkt veel in hout, dat is voor haar een goed uitdrukkingsmateriaal gebleken maar als een werk, een idee, erom vraagt, wordt er ook met ander materiaal gewerkt. In 2013 heeft ze haar debuut poëziebundel uitgebracht, en in aug 2016 haar tweede bundel.

Op 4 september 2016 is ze gekozen tot dichter van de 'Hoeksche Waard' voor de komende drie jaar.

Toon aanbod