Luistervoorbeeld

Leven als Gort in Frankrijk

voorgelezen door de wijnboer zelf
Auteur Ilja Gort
Spreker Ilja Gort
Speelduur 6u 42m 12s
€ 7,99

Beschrijving

Ilja Gort kocht in 1994 een vervallen wijnkasteel bij Bordeaux. In tien jaar tijd wist hij dit op te bouwen tot een succesvol wijnbedrijf. Zijn La Tulipe-wijnen winnen hoge onderscheidingen op internationale wijnconcoursen. Over de beginperiode en de opbouw van zijn Château La Tulipe schreef Gort Leven als Gort in Frankrijk, een buitengewoon humoristisch boek waarvan inmiddels meer dan 100.000 exemplaren zijn verkocht. Op geestige wijze beschrijft hij het reilen en zeilen op een Frans wijnchateau. Hij onthult zorgvuldig bewaarde geheimen over wijn en doet intieme ontboezemingen over de verwezenlijking van een droom. Soms lucht­hartig, soms emotioneel, maar altijd oprecht. Een heerlijk boek en een absolute aanrader voor iedere Frankrijkliefhebber.

Details

ImprintSlurp Publishers
UitgeverVrije Uitgevers, De
Publicatiedatum 1 juli 2020
ISBN 9789082958775
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 6u 42m 12s
Bestandsgrootte 552 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Ilja Gort

Ilja Gort (1951) is een Nederlands componist, schrijver en wijnboer die afwisselend in Nederland en in Frankrijk woont. Gort werd beroemd met het componeren van reclametunes en later met het maken van wijn.

Gort speelt al op jonge leeftijd muziek en maakt deel uit van enkele bands, waaronder de Amersfoortse band 'The Elements' en de Haagse band 'After Tea'. Vervolgens componeert Gort uiteenlopende reclametunes, waaronder zeer bekende als voor Randstad Uitzendbureau en voor Nescafé. Deze laatste tune wordt in 160 landen gebruikt. Ook componeerde Gort de leader van het RVU-programma Klootwijk aan Zee. Gort bezit verschillende muziekstudio's en werkt met een team van componisten voor wereldmerken als Coca Cola, Nike, C&A en Heineken.

In 1994 koopt Gort een wijnkasteel in Frankrijk waar hij wijn gaat maken. Ook dit is een succesvolle activiteit; hij wint diverse belangrijke prijzen met zijn wijnen die worden verkocht onder het merk 'La Tulipe'. Hij schrijft ook boeken over zijn wijnavonturen, waaronder Leven Als Gort In Frankrijk, Het Wijnsurvivalboek, Overleven als Gort in Frankrijk en, over zijn stageperiode bij sterrenchef Jonnie Boer, Met Gort de Boer op.

Toon aanbod