Luistervoorbeeld

Het Kerstcadeau

Auteur de gezusters Goudounov
Spreker Hester Goudounov
Speelduur 1u 55m 32s
€ 8,50

Beschrijving

Op aarde is iedereen bezorgd, de Kerstman is nog niet in aantocht. Hij had al lang op pad moeten gaan. Echt iedereen op aarde maakt zich zorgen, ook in een piepklein dorpje in China. Waarom laat de Kerstman zich nog steeds niet zien? Ook eland Nikolai vindt dat het zo niet kan, “We moeten nog alles voorbereiden en de hele Aarde versieren. Het is toch allang tijd om te gaan”. Maar de Kerstman wil het dit jaar heel anders aanpakken. Hij heeft jarenlang kerstwensen vervuld van zowel kinderen als volwassenen. De kerstwensen in de vorm van cadeautjes. En nu heeft hij zelf een wens. Hij wil wat anders brengen, hij wil het cadeau vinden dat mensen blijvend gelukkig en tevreden maakt. En daar is hij nu naar op zoek. Maar op Aarde heeft men daar geen weet van. Iedereen is in rep en roer. Iedereen houdt zich bezig met de vraag: “Waarom is de Kerstman niet verschenen?” Ook Radja de Fee maakt zich zorgen en ze gaat op onderzoek uit. Ze ontdekt de verdrietige Kerstman: “Op aarde worden er steeds minder liedjes gezongen. De cadeaus worden groter en groter en aan hun verlanglijstje komt geen eind.” Radja wil helpen en gaat samen met eland Nicolai op pad met de Kerstman. Maar… is er een cadeau te vinden dat mensen blijvend gelukkig maakt? De wensboom, daar moeten ze naar op zoek. In deze Kerstvertelling speelt idealisme een grote rol. Blijvend tevreden en gelukkig zijn, hoe doe je dat?

Korte inhoud
Op de Kerstster is de Kerstman wanhopig. Wel honderden miljoenen cadeaus heeft hij al zo vele jaren aan de kinderen en de grote mensen gegeven. Maar zijn eigen liefste wens om een cadeau te vinden, dat iedereen voor altijd gelukkig en tevreden zal maken, is nog steeds niet vervuld.

Dit jaar besluit hij om niet naar de aarde te komen, voordat hij dit bijzondere cadeau gevonden heeft. Maar bestaat het eigenlijk wel? Met zijn eland Nicolai en het feetje Radja gaat hij op zoek naar de Wensboom, die misschien dit raadsel kan oplossen.

Op Aarde zijn de gevolgen rampzalig: geen Kerstbomen, geen versieringen, geen lichtjes en lege etalages. De regeringen over de hele Aarde zijn in staat van alarm. Is de Kerstman ontvoerd? Heeft iemand de cadeaus gestolen? De kinderen wachten tevergeefs; de ouders hebben geen antwoord. Kerst nadert en niemand is blij.

Al de Kerstman eindelijk de Wensboom heeft gevonden, gebeurt er een wonder en begrijpt hij, waar het allemaal om gaat. Hij schrijft een brief aan alle mensen op Aarde. Iedereen, jong en oud, krijgt dezelfde brief.

De toestand op Aarde is ernstig geworden, er rijden geen auto’s meer, nergens brandt meer licht, alle Tv’s zijn uit. Maar niemand leest de brief. Iedereen is veel te druk met de problemen en een brief is toch geen cadeau!

En dan, op Kerstdag, staat in een klein dorpje de Chinese jongen Li Wu Tse op tegen de autoriteiten. Hij trekt zich niets aan van het ongeloof en de spot van de mensen en de Burgemeester. En zó redt hij Kerst of liever, de hele Aarde.

Er is een parallel tussen dit verhaal en het actuele protest van de jongere generatie tegen de regeringen en bedrijven die alleen aan méér geld denken en onze planeet, hun erfgoed, vernietigen.

Dit verhaal biedt een richting waarin we onze materialistische controle kunnen veranderen in medeleven.

Inhoud
1. De Kerstster
2. De Wensboom
3. Li Wu Tse
4. Radja de fee
5. Radja’s reis
6. Het IJspaleis
7. Het raadsel
8. Vuurwerk
9. Op pad
10. Het complot
11. Het dode punt
12. De cirkel
13. De crisis
14. De bestelling
15. Radja’s wijsje
16. Het Midden
17. Het wonder
18. Duif
19. De Brief
20. Kerstavond
21. Kerst
22. De vondst
23. De toespraak
24. Spijt
25. De waarheid
26. Lente

Details

ImprintUitgeverij De Waagmuis
UitgeverUitgeverij Divertimento
Publicatiedatum 16 oktober 2019
ISBN 9789082999440
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 55m 32s
Bestandsgrootte 115 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.