Luistervoorbeeld

De meeste mensen deugen

Een nieuwe geschiedenis van de mens
Auteur Rutger Bregman
Voorlezer Rutger Bregman
Speelduur 11u 15m 56s
€ 15,00

Beschrijving

De mens is een beest, zeiden de koningen. Een zondaar, zeiden de priesters. Een egoïst, zeiden de boekhouders. Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens.

Maar wat als we het al die tijd mis hadden?

In dit boek verweeft Rutger Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Waarom veroverde juist onze soort de aarde? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep vanbinnen geneigd tot het kwade of het goede?

Adembenemend, weids en revolutionair – De meeste mensen deugen herschrijft niet alleen de geschiedenis, maar werpt ook nieuw licht op onze toekomst.

Details

UitgeverDe Correspondent
Publicatiedatum 6 maart 2020
ISBN 9789083017716
Taal Nederlands
Speelduur 11u 15m 56s
Bestandsgrootte 635 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Rutger Bregman
Rutger Bregman

Rutger Bregman (1988) studeerde geschiedenis aan de universiteit van Utrecht en Los Angeles. Hij schrijft over filosofie, geschiedenis en economie voor onder andere nrc.next, de Volkskrant, De Groene Amsterdammer, The Washington Post en The Guardian. Hij werd tweemaal genomineerd voor de prestigieuze European Press Prize voor zijn journalistieke werk bij De Correspondent. Zijn boek Gratis geld voor iedereen werd in zestien landen vertaald.

Toon aanbod