Luistervoorbeeld

De meeste mensen deugen

Een nieuwe geschiedenis van de mens
Auteur Rutger Bregman
Spreker Rutger Bregman
Speelduur 11u 16m 7s
€ 15,00

Beschrijving

De mens is een beest, zeiden de koningen. Een zondaar, zeiden de priesters. Een egoïst, zeiden de boekhouders. Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens.
Maar wat als we het al die tijd mis hadden?
In dit boek verweeft Rutger Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Waarom veroverde juist onze soort de aarde? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep vanbinnen geneigd tot het goede of het kwade?
Adembenemend, weids en revolutionair – De meeste mensen deugen herschrijft niet alleen de geschiedenis, maar werpt ook nieuw licht op onze toekomst.
Reacties:
‘Een indrukwekkend boek.’ – Jan Terlouw
‘Rutger Bregman sleept je mee.’ – Geert Mak
‘Of je het nou eens of oneens bent met Rutger Bregman, hij is een belangrijke stem binnen onze generatie. Fascinerend boek, lees het.’ – Tim Hofman
‘Cynici en zwartkijkers kunnen inpakken. Een heerlijk boek voor iedereen die echt realistisch wil zijn.’ – Beatrice de Graaf

Details

ImprintDe Correspondent
UitgeverDe Correspondent Uitgevers B.V.
Publicatiedatum 6 maart 2020
ISBN 9789083017716
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 11u 16m 7s
Bestandsgrootte 619 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Indrukwekkend boek wat je ogen opent
Dit boek laat een kant van de mens en maatschappij zien die je wil zien. Na het lezen kijk je anders naar de wereld. Knap geschreven en gebaseerd op veel wetenschappelijk bewijs. Waarom leren we dit niet op school?
Over de auteur
Photo Rutger Bregman

Rutger Bregman (1988) studeerde geschiedenis aan de universiteit van Utrecht en Los Angeles. Hij schrijft over filosofie, geschiedenis en economie voor onder andere nrc.next, de Volkskrant, De Groene Amsterdammer, The Washington Post en The Guardian. Hij werd tweemaal genomineerd voor de prestigieuze European Press Prize voor zijn journalistieke werk bij De Correspondent. Zijn boek Gratis geld voor iedereen werd in zestien landen vertaald.

Toon aanbod