Luistervoorbeeld

Ferrara

Auteur Bert Wagendorp
Voorlezer Chris Kijne
Speelduur 6u 41m 55s
€ 12,99

Beschrijving

Vijf jaar na Ventoux zien we de vrienden Bart, Joost, David en André terug, vijftigers inmiddels. We bevinden ons in Ferrara, de fietsstad in het noorden van Italië, waar de renaissance nog altijd voelbaar is. Daar gaan de vier op zoek naar nieuw perspectief in hun leven. Maar ongecompliceerd wil het bestaan ook in Ferrara niet worden. Barts dochter Anna neemt een besluit waar hij niet blij van wordt (complicatie 1), een padellone in de Podelta is meer dan zomaar een oude vishut (complicatie 2) en onsterfelijkheid blijkt een illusie (complicatie 3).

Een roman over loyaliteit, het noodlot, humor als reddingsboei en de onverbrekelijke band tussen vader en dochter.

Filmproducent Keyfilm werkt samen met regisseur Nicole van Kilsdonk en Bert Wagendorp aan een filmversie van Ferrara.

Details

UitgeverUitgeverij Pluim
Publicatiedatum 13 januari 2020
ISBN 9789083045900
Taal Nederlands
Speelduur 6u 41m 55s
Bestandsgrootte 368 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘In Ferrara, het vervolg op wielerroman Ventoux, schrijft Bert Wagendorp op natuurlijke wijze over vriendschap, ontkenning en acceptie, liefde en ouderschap.  De filmwet dat het vervolg haast altijd slechter is dan het origineel, gaat hier niet op: ook Ferrara is een vermakelijke, pakkende, verrassend bespiegelende roman. Wagendorp behandelt grote levensvragen op een volstrekt natuurlijke manier: tijdens wandelingen en terrasbezoekjes laat hij zijn hoofdpersonen praten en denken over eeuwigheid en eindigheid, ontkenning en acceptatie, vriendschap, liefde en ouderschap. Alledaagse hoofdbrekens en wijsheden worden losjes afgewisseld met anekdotes en verhalen. [...] Ferrara biedt een knappe mix van spanning en sentiment – een even zware als luchtige roman, vol toegankelijke diepgang.’ (Het Parool)

'Het geslaagde vervolg op Wagendorps bestseller Ventoux. [...] De terloopse, zorgvuldig aangebrachte verwijzingen naar de dood in deze roman zorgen gaandeweg voor een steeds beklemmender atmosfeer. [...] Fraai geschetste personages als de aantrekkelijke Nederlandse architect Bianca en Joosts formidabele, sigaren rokende en whisky drinkende moeder Marjolein (een spiritueel zusje van de ongenaakbare journalist Bonna Glennewinkel uit Wagendorps eerdere roman Masser Brock), voegen een vrouwelijke noot toe aan het geheel. [...] In de loop van Ferrara wordt de lezer enkele malen bekwaam op het verkeerde been gezet, maar wordt ook bevestigd dat het leven geen Canto Ostinato is.  * * * *' (de Volkskrant)

‘Ook met Ferrara is Bert Wagendorp erin geslaagd om een boeiende en vermakelijke roman te schrijven. Luchtig en toch met diepgang vertelt hij het verhaal van de vier mannen. [...]De roman is doorspekt met mooie beschrijvingen van en verhalen uit de stad Ferrara en omgeving waar Wagendorp zelf veel tijd doorbrengt en aan verknocht is geraakt.[...]Prettig en knap is dat Wagendorp de emoties goed weet te vatten zonder in sentimentaliteit te vervallen. Zijn sfeertekeningen van de stad zijn prachtig. Bovendien bewijst Bert Wagendorp eens te meer dat hij in staat is om een luchtige roman met diepgang te schrijven die de lezer van begin tot einde vasthoudt. Ideaal leesvoer voor de vakantiemaanden.’ (allesoverboekenenschrijvers.nl)

‘Finaal is Ferrara een roman over loslaten, over het loslaten van een dochter, van een vriend en van het leven zelf. Wagendorp weefde rond die thematiek een tragikomisch web dat verraderlijk licht lijkt, maar stevig verankerd zit in de realiteit.’ (Knack)

Over de auteur
Photo Bert Wagendorp
Bert Wagendorp

Bert Wagendorp (Groenlo, 1956) werkte voor de Volkskrant als sportverslaggever, correspondent in Londen en algemeen verslaggever. Sinds 2006 schrijft hij driemaal per week een nieuwscolumn voor de krant. Zijn debuutroman De proloog verscheen in 1995. In 2013 brak hij door met Ventoux. Die roman werd verfilmd door regisseur Nicole van Kilsdonk. Hierna schreef hij met zijn dochter Hannah het Vader & Dochter boek. In 2017 verscheen de roman Masser BrockFerrara, het vervolg op Ventoux, vercheen in 2019.

Toon aanbod