Oorkaan Hoorspel Romeo en Julia
Oorkaan Hoorspel Romeo en Julia

Oorkaan Hoorspel Romeo en Julia

Oorkaan en het Concertgebouworkest vertellen in dit hoorspel met muziek van Tsjaikovski een eigen versie van het verhaal van misschien wel het beroemdste liefdespaar aller tijden…Romeo en Julia.

Serie

Auteurs

Sanne Schuhmacher, Oorkaan, Concertgebouworkest

Sprekers

Jouman Fattal, Steven Stavast

Speelduur

0 uur 26 min

€ 7,95

Beschrijving

Oorkaan en het Concertgebouworkest vertellen in dit hoorspel met muziek van Tsjaikovski en acteurs Jouman Fattal en Steven Stavast een eigen versie van het verhaal van misschien wel het beroemdste liefdespaar aller tijden...Romeo en Julia. Heel lang geleden was er een straat waarin twee families woonden, de familie van Romeo en de familie van Julia. De families hadden al zo lang ruzie, dat niemand meer wist waar die ruzie eigenlijk over ging. De verliefde Romeo en Julia willen maar één ding, niet meer wonen in de straat van haat, maar in de straat van vrede en liefde. Hierbij kiezen Romeo en Julia voor een andere afloop.

Details

Imprint

Oorkaan

Uitgever

Oorkaan

Publicatiedatum

2 november 2020

ISBN

9789083114316

Taal

Nederlands

Speelduur

0 uur 26 min

Bestandsgrootte

49 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Tekstschrijfster Hoorspel Romeo en Julia: Sanne Schumacher schrijft theater en speelt kleinkunst. Ze schrijft toneelteksten voor o.a. BonteHond, NTjong en Het Koninklijk Concertgebouworkest i.s.m. Oorkaan. De toneeltekst Eiland die ze schreef binnen het atelier van de Toneelmakerij werd geselecteerd voor de Stückenpool van de Nederlands Duitse toneelschrijfprijs Kaas & Kappes. Ook schreef Sanne het boek Onder Water, een mini-opera voor het Opera Forward Festival van De Nationale Opera en schreef ze diverse hoorspelen. Naast het schrijven van theater speelt Sanne kleinkunst. Ze speelde in de halve finale van het Leids Cabaret Festival en won in 2017 de jury- en publieksprijs op het Utrechts Kleinkunst Festival. Haar eerste kleinkunstvoorstelling 'Hoe twee mensen in een bed passen' ging in 2018 in première. Concept en Regie Hoorspel Romeo en Julia: Caecilia Thunnissen, regisseur en artistiek directeur van Oorkaan sinds 2015, heeft als missie om zoveel mogelijk de ‘totaalperformer’ in de podiumkunsten te laten floreren. Voor Oorkaan regisseerde zij o.m. Laat me met rust! (2017) met Het Nederlands Kamerorkest, en Muzikale Catwalk (2017), Romeo & Julia (2018) en Tarantula en de dans der Dieren (2018) met musici van het Koninklijk Concertgebouworkest. In 2019 regisseerde Caecilia de peuterproductie Kriebel, een productie van Oorkaan, De Nationale Opera en Philharmonie Luxembourg. Deze productie won in 2020 de YAMaward in de categorie Best Small Ensemble, een internationale prijs voor de beste muziekproductie voor een jong publiek. In 2019 werd Caecilia gevraagd om een jeugdproductie te creëren voor het 100-jarige jubileum van de Salzburger Festspiele, ’s werelds meest gerenommeerde festival voor opera, muziek en theater. Schräg/Strich met het Beija Flor Quartet zal in 2021 in première gaan in Salzburg in Oostenrijk.

Meer spreker Jouman Fattal Bekijk alles

Voor jou tien anderen

Voor jou tien anderen

Mirjam Oldenhave, Cynthia van Eck

€ 8,99
Misjka

Misjka

Edward van de Vendel, Anoush Elman

€ 9,99
Gigantische raketexplosie
€ 8,99
Harry Potter en de Relieken van de Dood
5.0
€ 39,95