Oorkaan Hoorspel Krijgerszoon
Oorkaan Hoorspel Krijgerszoon

Oorkaan Hoorspel Krijgerszoon

In een diep woud woont een dappere krijgerszoon samen met zijn moeder en zijn beste vriend Raaf. Op een avond, komt zijn moeder maar niet naar huis… De krijgerszoon gaat naar haar op zoek..

Serie

Auteur

Sanne Schuhmacher

Spreker

Steven Stavast

Speelduur

0 uur 17 min

€ 7,95

Beschrijving

Met muziek van Béla Bartók, gespeeld door het Cello Octet Amsterdam wordt in dit hoorspel van Oorkaan door de acteur Steven Stavast het avontuurlijke verhaal verteld over een dappere krijgerszoon in het bos. In een diep woud woont een dappere krijgerszoon samen met zijn moeder en zijn beste vriend Raaf. De krijgerszoon bewaakt het fort als zijn moeder op jacht is. Samen met Raaf beleeft hij de mooiste avonturen in het bos. Ze doen wedstrijdjes rennen, wedstrijdjes vliegen, en ze eten en dansen samen. En elke avond, wanneer het donker wordt, steekt zijn moeder het kampvuur aan. Maar op een avond wanneer de schemer valt blijft de boomhut leeg en het kampvuur uit. De krijgerszoon gaat op zoek naar zijn moeder in het diepe, donkere bos, en overwint zijn angsten. Geïnspireerd op het concert Cellokrijgers van Oorkaan en het Cello Octet Amsterdam, met muziek van Béla Bartók. Muziek: Béla Bartók Uitvoering: Cello Octet Amsterdam Tekst: Sanne Schuhmacher Dramaturgie: Caecilia Thunnissen Opnameregie: Hans Smit en Caecilia Thunnissen Acteur/Stem: Steven Stavast Stemopname en montage: Frans de Rond Muziekopname: Frerik de Jong

Details

Imprint

Oorkaan

Uitgever

Oorkaan

Publicatiedatum

30 november 2020

ISBN

9789083114347

Taal

Nederlands

Speelduur

0 uur 17 min

Bestandsgrootte

32 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Tekstschrijfster Hoorspel Krijgerszoon: Sanne Schumacher schrijft theater en speelt kleinkunst. Ze schrijft toneelteksten voor o.a. BonteHond, NTjong en Het Koninklijk Concertgebouworkest i.s.m. Oorkaan. De toneeltekst Eiland die ze schreef binnen het atelier van de Toneelmakerij werd geselecteerd voor de Stückenpool van de Nederlands Duitse toneelschrijfprijs Kaas & Kappes. Ook schreef Sanne het boek Onder Water, een mini-opera voor het Opera Forward Festival van De Nationale Opera en schreef ze diverse hoorspelen. Naast het schrijven van theater speelt Sanne kleinkunst. Ze speelde in de halve finale van het Leids Cabaret Festival en won in 2017 de jury- en publieksprijs op het Utrechts Kleinkunst Festival. Haar eerste kleinkunstvoorstelling 'Hoe twee mensen in een bed passen' ging in 2018 in première. Concept en Regie Hoorspel krijgerszoon: Caecilia Thunnissen, regisseur en artistiek directeur van Oorkaan sinds 2015, heeft als missie om zoveel mogelijk de ‘totaalperformer’ in de podiumkunsten te laten floreren. Voor Oorkaan regisseerde zij o.m. Laat me met rust! (2017) met Het Nederlands Kamerorkest, en Muzikale Catwalk (2017), Romeo & Julia (2018) en Tarantula en de dans der Dieren (2018) met musici van het Koninklijk Concertgebouworkest. In 2019 regisseerde Caecilia de peuterproductie Kriebel, een productie van Oorkaan, De Nationale Opera en Philharmonie Luxembourg. Deze productie won in 2020 de YAMaward in de categorie Best Small Ensemble, een internationale prijs voor de beste muziekproductie voor een jong publiek. In 2019 werd Caecilia gevraagd om een jeugdproductie te creëren voor het 100-jarige jubileum van de Salzburger Festspiele, ’s werelds meest gerenommeerde festival voor opera, muziek en theater. Schräg/Strich met het Beija Flor Quartet zal in 2021 in première gaan in Salzburg in Oostenrijk.