Geleidehond Yoko
Geleidehond Yoko

Geleidehond Yoko

In Geleidehond Yoko beschrijft Annemiek van Munster vanuit het standpunt van haar geleidehond op humoristische en liefdevolle wijze welke obstakels zij letterlijk, maar ook figuurlijk overwinnen.

Auteur

Annemiek van Munster

Spreker

Annemiek van Munster

Speelduur

4 uur 22 min

€ 10,00

Beschrijving

Mijn geleidehond Yoko geeft mij vrijheid en veiligheid. Door haar ben ik zelfstandig en kanik gaan en staan waar ik wil. Maar Yoko betekent zoveel meer voor mij. Yoko ziet het leven als een grote uitdaging: een nieuwe situatie wekt haar nieuwsgierigheid, een foutje is een uitnodiging om iets opnieuw te proberen, schrik schudt ze van zich af en iedereen die ze tegenkomt benadert ze met evenveel enthousiasme. Yoko’s niet aflatende blijheid verdrijft mijn onzekerheid en mijn zware gedachten. Haar onbevangenheid inspireert mij om er altijd voor te gaan en het beste uit het leven te halen.

Hoe dit er in ons dagelijks leven uitziet? Dat beschrijft Yoko zelf op eigenzinnige wijze, grenzeloos eerlijk en met humor. Onbevangen en opgewekt vertelt ze over haar leven, waarin plaats is voor haar ongegeneerde gedrag als kledderherder, haar beste vriendje Pietermans, excuses voor haaruitval en oeioeioei-uitspattingen, haar jaloezie jegens mijn andere hulpmiddelen, het sarren van haar beste vachtvriendje Chanda (mijn eerste, inmiddels gepensioneerde geleidehond), haar aversie tegen frituurmandjes en nog veel meer. Oh ja, en ze schrijft natuurlijk ook over haar geleidewerk voor mij, haar slechtziende ‘vrouwtje’!

Details

Imprint

Stichting Zicht in Zicht

Uitgever

Stichting Zicht in Zicht

Publicatiedatum

23 december 2021

ISBN

9789083177113

Taal

Nederlands

Speelduur

4 uur 22 min

Bestandsgrootte

120 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Tags