Luistervoorbeeld

Geleidehond Yoko

Auteur Annemiek van Munster
Spreker Annemiek van Munster
Speelduur 4u 22m 21s
€ 10,00

Beschrijving

Mijn geleidehond Yoko geeft mij vrijheid en veiligheid. Door haar ben ik zelfstandig en kanik gaan en staan waar ik wil. Maar Yoko betekent zoveel meer voor mij. Yoko ziet het leven als een grote uitdaging: een nieuwe situatie wekt haar nieuwsgierigheid, een foutje is een uitnodiging om iets opnieuw te proberen, schrik schudt ze van zich af en iedereen die ze tegenkomt benadert ze met evenveel enthousiasme. Yoko’s niet aflatende blijheid verdrijft mijn onzekerheid en mijn zware gedachten. Haar onbevangenheid inspireert mij om er altijd voor te gaan en het beste uit het leven te halen.

Hoe dit er in ons dagelijks leven uitziet? Dat beschrijft Yoko zelf op eigenzinnige wijze, grenzeloos eerlijk en met humor. Onbevangen en opgewekt vertelt ze over haar leven, waarin plaats is voor haar ongegeneerde gedrag als kledderherder, haar beste vriendje Pietermans, excuses voor haaruitval en oeioeioei-uitspattingen, haar jaloezie jegens mijn andere hulpmiddelen, het sarren van haar beste vachtvriendje Chanda (mijn eerste, inmiddels gepensioneerde geleidehond), haar aversie tegen frituurmandjes en nog veel meer. Oh ja, en ze schrijft natuurlijk ook over haar geleidewerk voor mij, haar slechtziende ‘vrouwtje’!

Details

UitgeverStichting Zicht in Zicht
Publicatiedatum 23 december 2021
ISBN 9789083177113
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 4u 22m 21s
Bestandsgrootte 120 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Annemiek van Munster

Annemiek van Munster (1976) is slechtziend en weet als geen ander hoe belangrijk inclusie is voor mensen met een handicap. Annemiek heeft aangeboren staar waardoor zij blind is aan haar rechteroog. Met haar linkeroog kijkt zij door een koker. Hetgeen zij ziet is ook nog eens heel wazig.

Annemiek debuteerde in 2010 met +23, Een revalidatieproces in beeld waarin ze een jaar uit haar leven beschrijft dat zij doorbracht in het revalidatiecentrum voor blinden en slechtzienden Visio Het Loo Erf. Ook blogt zij over haar leven, haar handicap en haar passies voor Koninklijke Visio.

Toon aanbod