De beleidsbubbel
De beleidsbubbel

De beleidsbubbel

En hoe we die liefdevol leeg laten lopen

Marije van den Berg laat zien hoe we de beleidsbubbel liefdevol leeg laten lopen. En wat het oplevert als we gaan werken op de plek waar beleid zijn werking moet hebben: midden in de gemeenschap.

Auteur

Marije van den Berg

Spreker

Marije van den Berg

Speelduur

10 uur 10 min

€ 12,50

Beschrijving

We tellen duizenden beleidsmakers, miljoenen uren aan vergaderingen, fondsen met miljarden erin en geen gebrek aan goede bedoelingen. En toch gaat het schrikbarend vaak mis: kinderen zonder ontbijt, hoge schulden bij steeds meer mensen, onvoldoende rechters, jeugdpsychiaters, betaalbare huizen en bijen, hardvochtig staatshandelen en collectieve onmacht om daar iets tegen te doen ... En wat lijkt de oplossing voor falend beleid? Meer van dat beleid. De beleidsbubbel groeit. Een mens zou van minder cynisch worden.

Maar dat hoeft niet. Schrijver en onderzoeker Marije van den Berg laat zien hoe we de beleidsbubbel liefdevol leeg laten lopen. En wat het oplevert als we gaan werken op de plek waar beleid zijn werking moet hebben: midden in de gemeenschap.

Met andere manieren van kijken en werken prikken we de beleidsbubbels door. - Kim Putters, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad

Dit boek is geestverruimend. - Birgit Oelkers, community builder

Een pijnlijke maar noodzakelijke confrontatie. - Martine Meijers, strategisch adviseur van de directie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten

Details

Imprint

Verhaal met impact

Uitgever

Santasado

Publicatiedatum

1 juni 2023

ISBN

9789083288239

Taal

Nederlands

Speelduur

10 uur 10 min

Bestandsgrootte

1069 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags