Luistervoorbeeld

Het geheim van genot

Nieuwe inzichten in waarom en hoe waarom we genieten
Auteur Paul Bloom
Voorlezer Wim Arts
Speelduur 5u 20m 20s
€ 10,00

Beschrijving

De gedachte aan seks met een maagd is zeer opwindend voor veel mannen. We kiezen ervoor om gemiddeld vier uur per dag voor de televisie te zitten. Onze kinderen spelen met denkbeeldige vrienden. We gaan langzamer rijden om gruwelijke ongelukken beter te bekijken en gaan naar films die ons aan het huilen maken. De manieren waarop we 'genieten' zijn even bizar als uiteenlopend.

Yale Psycholoog Paul Bloom biedt, aan de hand van onder andere de neurologie, pedagogiek, filosofie en economie, een verrassende kijk op dit doorgaans ongrijpbare fenomeen. Op vlotte en humorvolle wijze worden onze verlangens, smaken en fascinaties onder de loep genomen om vervolgens de onderliggende geheimen van het menselijk genieten stuk voor stuk aan het licht te brengen.

Inhoud

Inleiding
1. De essentie van genot
2. Fijnproevers
3. Bedtrucs
4. Performance
5. Verbeelding
6. Het belang van genot

Details

UitgeverHome Academy
Publicatiedatum 27 november 2015
ISBN 9789085301462
Taal Nederlands
Speelduur 5u 20m 20s
Bestandsgrootte 176 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Paul Bloom
Paul Bloom

Paul Bloom (1963) is hoogleraar psychologie aan Yale University en specialiseert zich in de ontwikkeling en oorsprong van ons vermogen om onszelf en anderen te begrijpen. Bloom is auteur van How Children Learn the Meanings of Words en Descartes’ Baby. Hij publiceerde onder andere in The Atlantic, the New York Times, Science en Nature.

Toon aanbod