Luistervoorbeeld

Gershwin

Componisten Portretten - Luisterboeken over grote componisten
Auteur Thijs Bonger
Spreker Thijs Bonger
Speelduur 2u 16m 59s
€ 12,00

Beschrijving

Wat zou de lichte muziek zijn geweest zonder klassiekers als I got rhythm, They can't take that away from me en The man I love? Stuk voor stuk melodieën die je bijblijven. En dit zijn maar drie van zo'n vierhonderd songs die George Gershwin schreef. Ook in de klassieke muziek heeft hij onuitwisbare sporen nagelaten. Neem zijn Rhapsody in Blue en de opera Porgy and Bess. In New York geboren uit Russische emigranten bouwde hij uit het niets een wereldcarrière op. Een treffend voorbeeld van The American Dream. Het verhaal van zijn leven met veel muziek fragmenten.

Inhoud

H1. Straatschoffie H2. Een baan H3. Voet tussen de deur bij de klassieke muziek H4. Succes op twee fronten H5. High society H6. Hollywood

Details

UitgeverHome Academy Publishers B.V.
Publicatiedatum 15 juli 2020
ISBN 9789085302049
Taal Nederlands
Soort audioOverige spraak (hoorcollege, interview, discussie, audiotour)
Speelduur 2u 16m 59s
Bestandsgrootte 126 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Thijs Bonger

Drs. Thijs Bonger (1944) is presentator en programmamaker bij de Concertzender. Voor het dagblad BN/De Stem schrijft hij concertrecensies over klassieke muziek en jazz. Hij werkte 35 jaar als leraar Engels en Culturele & Kunstzinnige Vorming.

Zijn radiocarrière begon bij de lokale radiozender Stadsradio Breda. Naast zijn werkzaamheden voor de Concertzender, is hij auteur van zes luisterboeken over componistenlevens o.a. van Tsjaikovski, Gershwin en Chopin; redacteur voor het TV programma De Tiende van Tijl; schrijft hij programmatoelichtingen voor Muziekgebouw aan het IJ, Philharmonie Zuid Nederland, Concertzaal Tilburg, Stichting Strijkkwaretten Nederland e.a.

Toon aanbod