Luistervoorbeeld

Planten

Een hoorcollege over de evolutie en het leven van onze groene co-bewoners
Auteur Roy Erkens
Spreker Roy Erkens
Speelduur 2u 13m 30s
€ 12,00

Beschrijving

Planten zijn geweldig. Voor een gezond, productief en veilig leven zijn wij mensen afhankelijk van onze groene co-bewoners. Weinigen van ons staan echter stil bij de oorsprong van het plantenrijk dat de wereld groen en daarmee ons leven mogelijk heeft gemaakt. Met een steeds maar groeiende populatie en door klimaatverandering hangt ons voortbestaan af van hoe we omgaan met het plantenrijk en de bodem die het in stand houdt. Het begrijpen van de evolutionaire geschiedenis en het leven van onze flora is daarbij van fundamenteel belang.

In zijn hoorcollege behandelt Roy Erkens het ontstaan van planten vanuit het water en de verdere kolonisatie door planten van de aardoppervlakte. Hij gaat daarbij dieper in op soorten planten, de werking van plantengroei, voortplanting en de manier waarop planten communiceren, zich voeden en verdedigen, oftewel hoe ze leven.

Inhoud
H1. Het dubbelleven van planten: planten (r)evolutie
H2. Hoe bouw je de oudste en grootste organismen op aarde: planten groei
H3. Een reis door ruimte en tijd voor partners: voort-planting
H4. Overleven zonder weg te rennen: hoe planten eten en zich verdedigen

Details

UitgeverHome Academy Publishers B.V.
Publicatiedatum 22 augustus 2022
ISBN 9789085302377
Taal Nederlands
Soort audioOverige spraak (hoorcollege, interview, discussie, audiotour)
Speelduur 2u 13m 30s
Bestandsgrootte 78 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Roy Erkens

Dr. Roy Erkens is Universitair Hoofddocent bij het Maastricht Science Programme van de Universiteit Maastricht. Daar geeft hij onderwijs in evolutionaire plantenbiologie en biodiversiteit, in het lab en in het veld. Om te begrijpen waar de enorme plantendiversiteit op aarde vandaan komt, onderzoekt hij tropische bossen in Centraal- en Zuid-Amerika, de meest bio diverse regio op aarde wat planten betreft. Hij geeft lezingen en workshops voor jong en oud, en is regelmatig te gast op radio en televisie om te praten over evolutie.

Toon aanbod